Kin Ukon – Fermenteret gurkemeje
275,00 kr.
Tabletter af 100% gurkemeje fra Okinawa. Fremstillet af fermenteret gurkemeje af typerne Spring, Autumn og Purple.
- Stærke antioxidanter til detox
- Immunsystem-booster
- Neutraliserer frie radikaler
- Giver huden glød og vitalitet
- Letter tømmermænd.
Glas med ca. 500 tabletter – nok til knapt 2 måneder ved normalt indtag.
9 på lager
Beskrivelse
KIN UKON – 100% naturlig gurkemeje
Kært barn har mange navne, hvorfor naturens superantioxidant, gurkemejeroden, også omtales som både „vidunder-roden,“ „superfood“ og „Beauty-Hero.”
I Asien har man i flere årtusinder brugt gurkemeje til styrkelse af krop og sind. Gurkemejens stærke antioxidanter bidrager til at beskytte mod frie radikaler og til at vedligeholde immunsystemet.
Helt fra Okinawa, den japanske ø med verdens højeste koncentration af 100-årige, præsenterer vi premium gurkemejeproduktet KIN UKON – et 100% naturligt gurkemejeprodukt sammensat af tre forskellige gurkemejesorter, der indeholder curcumin og som har en høj biotilgængelighed.
Lægevidenskaben om antioxidanter
Antioxidanter bidrager til at reducere inflammation i kroppen og dermed til at vedligeholde immunsystemet, fordi kroppen får “hjælp” til at bekæmpe betændelsestilstande og dermed mere modstandskraft til at beskytte sig mod diverse virusser, bakterier og svampe.
De fleste civilisationssygdomme har én ting til fælles: oxidativ stress. Det betyder en tilstand, hvor der er for få antioxidanter i kroppen i forhold til mængden af inflammation.
Inflammation beskadiger cellerne ved at danne frie radikaler. Frie radikaler beskadiger kroppens genetiske informationer (DNA), hvilket er udgangspunktet for udviklingen af sygdomme. Antioxidanter bidrager til at neutralisere frie radikaler, fordi de virker antiinflammatorisk. Indtagelse af antioxidanter reducerer risikoen for at udvikle sygdomme.
- Booster kroppens afgiftning
- Beskytter mod frie radikaler
- Bidrager til at vedligeholde immunsystemet
- Beskytter leddene
- Bidrager til normal leverfunktion
- Bidrager til god fordøjelse
- Anti-Aging; Bidrager til fornyelsen af celler med synlig effekt på huden
KIN UKON reducerer også risikoen for tømmermænd fordi alkoholens giftstoffer hurtigere udskilles efter indtagelse af Kin Ukon gurkemeje. Det skyldes, at gurkemejens antioxidanter effektivt bidrager til at afgifte kroppen.
Biotilgængelighed
Vi bliver ofte spurgt, hvordan KIN UKON bedst indtages for at opnå optimal absorption af dets aktive ingredienser – med peber/piperin, fedt eller ”bare som det er”?
For at kunne svare herpå, vil vi i det følgende informere om biotilgængelighed og de forskellige måder, hvorpå gurkemeje kan indtages. Biotilgængelighed betyder: mængden af et indtaget stof, som kroppen kan optage og drage nytte af – at stoffet når ud i blodet.
I mange år har gurkemeje nydt stor positiv opmærksomhed indenfor forskning og sundhed. Dette skyldes primært den stærke antioxidant, curcumin. Det er imidlertid også velkendt, at gurkemeje/curcumin har en lav biotilgængelighed, altså at stoffet curcumin har svært ved at blive optaget i tarm og blodomløb. Den lave biotilgængelighed skyldes, at curcumin ikke er vandopløselig, men fedtopløselig. Men der findes forskellige måder, hvorpå absorptionen af curcumin kan forbedres.
Videnskaben har forskellige eksempler herpå:
Gurkemeje med peber/piperin
Der er videnskabelig dokumentation for, at piperin, den vigtigste aktive ingrediens i sort peber, øger gurkemejens biotilgængelighed med en faktor på 20! Dette har bl.a. resulteret i, at der i dag findes et bredt sortiment af gurkemejeprodukter tilsat piperin på markedet for kosttilskud.
Ifølge de seneste undersøgelser anses piperin i kombination med gurkemeje dog ikke som problemfrit, da det kan medføre en række negative bivirkninger. Piperin fremmer fordøjelsen, hvilket kan hæmme nedbrydningen af diverse stoffer i kroppen. Det kan f.eks være en ulempe i forhold til indtagelse af medicin. Endvidere øges tarmslimhindens gennemtrængelighed – ikke kun for curcumin, men for alle stoffer.
Således kan kroppens egne affaldsstoffer samt skadelige miljø- og andre giftstoffer fra omverden, mod hvilke tarmbarrieren egentlig skal beskytte os, nå ud i blodomløbet. En mere gennemtrængelig tarmbarriere øger risici for lidelser som betændelse eller allergi.
Gurkemeje i micelleform
Produktionen af micellar curcumin er relativt ny. Ved den såkaldte micelleteknologi “pakkes” det fedtopløselige curcumin, ved hjælp af en syntetisk emulgator, i små bobler (miceller), som gør curcuminen vandopløselig. Således kan curcumin i micelleform lettere optages i kroppen.
Det siges, at biotilgængeligheden for micellar curcumin, er 185 gange højere end for naturlig curcumin. Imidlertid kan den syntetiske emulgator (Polysorbate 80) føre til tarmfloraforstyrrelser og endda til tarmbetændelse. Andre skadevirkninger kan ikke udelukkes.
Det skal også nævnes, at der hidtil ikke foreligger resultater om, hvorvidt virkning og tolerabilitet af micellar curcumin, er bedre end ved ”naturlig” curcumin. Hidtil er kun biotilgængeligheden blevet testet.
I Asien, hvor gurkemejen har sin oprindelse, er dens sundhedsfremmende egenskaber blevet værdsat i flere tusinde år. Absorptionen af dens virkemidler fremmes her på en naturlig måde:
Gurkemeje med fedt
“Forebyggelse er bedre end helbredelse” – tilpasning af ernæring efter dette princip er dybt forankret i asiatiske kulturer. Her beriger gurkemeje ofte menuen som et lækkert krydderi, og på samme tid som en fordøjelses-, galdestimulerende, leverbeskyttende og antiinflammatorisk ingrediens. Regelmæssigt i små mængder og tilberedt i fedtholdige måltider – så det fedtopløselige curcumin kan optages i kroppen med gavnlig virkning for helbredet.
Fermentering
Fermentering er en gammel form for konservering og forfining af levnedsmidler. Under fermenteringsprocessen aktiveres: vitaminer, mineraler, sporelementer, amino- og fedtsyrer, sekundære plantestoffer og enzymer af mikroorganismer – så de nemmere kan optages i kroppen.
Samtidig forårsager mikroorganismerne en tilvækst af de aktive stoffer. Japan er kendt for sine avancerede traditionelle fermenteringsteknikker, som resulterer i højaktiv vitalstofkoncentration med høj biotilgængelighed til følge.
KIN UKON – roden til alt godt
KIN UKON er en nøje sammensat blanding af tre forskellige sorter gurkemeje. En metode fra den traditionelle japanske naturmedicin (Kampo) – resultatet er en synergetisk virkning. Det vil sige, at gurkemejens aktive inholdsstoffer komplementerer og forstærker hinanden optimalt med henblik på virkning og biotilgængelighed.
I løbet af fremstillingsprocessen fermenteres blandingen. Under fermenteringen opstår der bl.a. en koncentration af virkstofkomplekset curcumin, samtidigt med at biotilgængeligheden øges, fordi fermenteret curcumin lettere optages i tarmen.
Derudover indeholder gurkemejeroden, fra naturens hånd, fedt (KIN UKON indeholder 26g fedt pr.100g). Naturen ved altså selv, hvad der skal til! Derfor er det ikke tvingende nødvendigt, at indtage KIN UKON med ”ekstra” fedt. Men for at fremme absorptionen yderligere, kan KIN UKON dog med fordel indtages til et fedtholdigt måltid.
I KIN UKON er der altså tre måder hvorpå biotilgængeligheden er optimeret, indenfor rammerne af hvad naturen foregiver – og altså ikke kun i forhold til biotilgængeligheden, men også i forhold til optimal virkning og fordøjelighed.
Det maksimale er ikke altid det rigtige! Som beskrevet er det vigtigt, at gurkemeje/curcumin optages i kroppen, for at det kan virke. Men det er også vigtigt, at mængden der optages er sund for kroppen. Denne mængde er individuelt forskellig, men som generel retningslinje citerer vi den amerikanske farmakolog Dr. Jennifer Jamison: ”Curcumin bør indtages i en afmålt dosis på 100 mg. pr. dag., da denne dosis er fordøjelig for kroppen”.
Et dagligt indtag af 100 mg curcumin svarer til ca. 15 stk. KIN UKON kugler.