Alignmenttræning for kvinder

Mit kommende træningsforløb er for dig, der gerne vil fordybe dig i din egen velvære og træning.

Er du træt af klat-træning og skavanker efter et langt liv på en kontorstol? Står du midt i livet og ser din krop forfalde og din energi forsvinde?

Vil du gerne have hjælp til at tage hånd om dig selv med realistiske mål og høj effekt?

Alignmenttræning er ikke en bevidstløs, hård pumpe-træning. Det er en omsorgsfuld, effektiv og videnskabelig baseret tilgang til træning, som tager højde for, hvor du står i livet.

Du får din power tilbage. Du lærer din krop bedre at kende. Og du lærer at passe på den med korte, enkle træningsprogrammer uden at skulle træne mange timer om ugen.

Se de online træningsvideoer til forløbet her

Hvad indeholder forløbet?

Forløbet er en samlet pakke af viden, som jeg har opbygget gennem 20 år. Jeg har kogt det hele ned, så du får den kondenserede udgave. Og jeg vil servere det for dig i let forståelige budskaber, så du får en masse med hjem uanset hvilken baggrund du har. Alle kan være med!

Vi mødes 4 gange, hvor din krop får en samlet pakke af alt det, den har brug for:

1) Cirkulation/kondition

2) Styrke

3) Mobilitet/smidighed

4) Massage og restituering.

På hver workshop får du:

1. Foredrag med viden om optimal træning med alignment og dens indflydelse på overgangsalder, sundhed, skader, funktionalitet osv.

2. Træningsessions om cirkulation, styrke, mobilitet/smidighed, massage, og restituering.

3. Online træningsvideoer som du kan træne med, så du får repeteret det du har lært og kan træne hjemme mellem vores sessions i studiet.

Vi mødes ca. en gang om måneden, så du bliver motiveret og taget i hånden. Pt. er det kun muligt at købe hele forløbet med alle 4 workshops. 

Cirkulation

Denne workshop handler om cirkulation. En livgivende, nærende, smørende del af kroppens træning. Vi cirkulerer vores stive led med smørende øvelser. Cirkulation handler også om at cirkulere lymfevæsken i kroppen. Det er cellernes udrensningssystem.

Dagen starter i studiet med et spændende foredrag om cirkulation og motion. Du får en masse viden om, hvad gang gør for kroppens styrke og sundhed. Du vil bliver overrasket over, HVOR meget gang betyder for din krop.

Dernæst laver vi lækker, cirkulerende, smørende træning, som giver velvære, energi og afspænding. Og til sidst en gåtur, hvor du lærer at gå med alignment! Din gang bliver her fra og resten af dit liv din bedste og måske vigtigste træning. Du får stærke baller, inderlår og triceps og en masse aha-oplevelser – også om dine bryster!


Dagens program:

1. Foredrag: Om cirkulation.

2. Træningssesssion i studiet: Bedre bevægelighed og velvære. Smørelse af led, cirkulation af lymfevæske – og gåtur med alignment.

3. Det får du med hjem: To online træningsvideoer med cirkulerende øvelser, som du kan lave 2-4 gange om ugen.

Styrke

Der kommer mere og mere fokus på de hormonelle forandringer, kvinder gennemgår i årene op til og i overgangsalderen. Og det er rigtig godt!

Inden for yogaverdenen bliver der snakket rigtig meget passive stræk og restorative øvelser. Jeg (og mange andre) mener ikke, at stræk kan løse problemer i overgangsalderen. For hovedproblemet, når vi kommer i overgangsalderen, udspringer fra én helt overordnet ting: energiomsætning falder i hjerne og muskler.

Vi får sværere ved at dirigere sukker ind i musklerne og i hjernen pga. lavere produktion af østrogen. Kvinder har ca. 20% større risiko for accelereret muskeltab end mænd. Og det er overordnet set det, der driver rigtig mange af de generende symptomer, som er forbundet med overgangsalderen – fra hedeture til fedtøgning rundt om maven. Det kan ikke løses med strækøvelser. Musklerne skal styrkes, så vi igen kan transportere sukker over i musklerne.

Musklerne er vores forbrændingsfabrikker og vores anti-inflammatoriske, hormonregulerende helte, som holder os unge langt op i alderen.

For at få aktiveret vores muskler bedre, har vi brug for en bedre kontakt mellem hjerne og muskler. Styrketræning må ikke blive bevidstløs uden kontakt til muskler og åndedræt. Nerveystemet skal styrkes, så det kan ringe musklerne op.

Alignmenttræning er en muskel-hjerne-træning, som skaber en bedre kontakt mellem din hjerne og dine muskler. Det kan vi kalde kropsintelligens. Eller neuromuskulærtræning.

Alignmenttræning gør dig bevidst om dine bevægelser og får dig til at bruge muskler, du ikke før har haft adgang til, og på måder som din krop havde glemt.

Når du får aktiveret hjernen bliver dine bevægelser mere intelligente, dine muskler begynder at blive mere aktive. Også når du ikke træner!

Dine muskler er din vigtigste pensionsopsparing!

Denne dag handler om, hvordan Alignmenttræning kan hjælpe kvinder gennem hele livet til at genetablere muskelstyrke og få bedre fedtforbrænding. Og især i overgangsalderen har vi brug for at skrue op for styrketræningen. Dog ikke med kæmpe belastning og højt tempo. Det her handler ikke om, hvor hurtigt og hvor hårdt du træner – men hvordan du laver dine øvelser!

 

Dagens program:

1. Foredrag om: Styrke, hormoner og forbrænding. Vidste du at stærke muskler kan kompensere for faldende østrogen? Læg vægt på alignment-øvelserne!

2. Trænningssession: Styrke. Vi bruger elastikker, Kettle Bells og gennemgår enkle styrkeøvelser med høj effekt. De instrueres i alignment, så du undgår skader.

3. Det får du med hjem: To korte og effektivt online træningsprogrammer, som du kan lave 2-4 gange om ugen til vi ses igen. det ene er grundtræning med alignment. Det andet er med vægt på styrkeøvelserne i form af Kettle Bells.

Mobilitet/smidighed

Mobilitetstræning er det jeg kalder livsforlængende træning. Det er videnskabeligt bevist, at mennesker med god hoftemobilitet lever længst. Heldigvis kan vi hele livet forbedre vores mobilitet og smidighed. Med Alignmenttræning får du ekstra effektive teknikker, som også sikrer, at du ikke skader led og bindevæv med passive stræk. Denne session vil have fokus på, hvorfor og hvordan du forbedrer din bevægelighed effektivt.

Dagens program:

1. Foredrag om optimal mobilitet og stabilitet. Du får indsigt i, hvorfor mobilitet er vigtigt, og hvordan du passer på alle dine bevægeretninger med alsidig træning, så du aflaster og vedligeholder dine led, undgår slidgigt og operationer.

2. Træningssession med fokus på mobilitetsøvelser med alignment, så du undgår skader og opnår optimal effekt.

3. Det får du med hjem: To online træningssessions med fokus på mobilitet, som du kan lave 2-4 gange om ugen.

Restituering, massage og meditation

Muskler styrkes, når du sover, og med alderen har du brug for mere søvn og restituering. Din krop og hjerne forynges, og stress forsvinder, jo bedre du restituerer, sover og mediterer.

Massage er med til at forbedre dine musklers evne til at restituere. Massage beroliger dit nervesystem og cirkulerer dit væv, så overbelastning og spændinger forsvinder. At kunne give sig selv massage med bolde og foamroller er en kraftfuld selvpleje – og en måde at tage ansvar for egen krop og sundhed. Du sparer ikke kun penge, du opnår også større effekt med selvmassage, fordi du kan gøre det oftere, dybere og præcist de steder, DU har brug for – og dermed opnå blivende resultater. Og gentagelse skal der til, hvis du vil afspænde og forynge dit bindevæv med massage.

På dette modul lærer du at få bedre sovevaner, du lærer at meditere og du finder DINE spændingsmønstre og lærer, hvordan DU selv kan afspænde DIG.

Dagens program:

1. Foredrag om bedre søvn, nervesystemet, meditation og bindevævsmassage

2. Træningssession med bindevævsmassage, afspændingsteknikker og meditationsøvelser

3. Det får du med hjem: Online træningssession med boldemassage/foamroller, afspændende øvelser, dybdeafspænding og meditationsteknikker. Brug den så ofte du kan!

Datoer på forløbet:

Vi mødes ca. en gang om måneden, så du holder motivationen og bliver taget i hånden. Jeg anbefaler, at du deltager i alle 4 workshops for at få den fulde oplevelse.

Udover de 4 workshops får du online træningsprogrammer med de øvelser vi har gennemgået, så du kan træne hjemme mellem vores sessions.

HOLD 2 – Foråret 2024 (UDSOLGT)

Alle 4 workshops ligger på søndage kl 12-17 på følgende datoer:

1. Workshop: 28. januar 2024

2. Workshop: 11. februar 2024

3. Workshop: 10. marts 2024

4. Workshop: 7. april 2024


HOLD 3 – Forår/Sommer 2024

Alle 4 workshops ligger på søndage kl 12-17 på følgende datoer:

1. Workshop: 21. april 2024

2. Workshop: 5. maj 2024

3. Workshop: 2. juni 2024

4. Workshop: 16. juni 2024

Underviser: Louise Fjendbo Jørgensen

Louise Fjendbo Jørgensen, Yogalærer og cand.mag

Louise Fjendbo Jørgensen har undervist i Alignmentyoga siden 2003. Ud over at undervise faste hold i Yogaliving på fuld tid og afholde yogaretreats driver hun også yogastudiet, Yogaliving. Hun skriver om yoga i bøger, artikler og blogs. Louise har desuden udannet yogalærere på sin 200-timers Yogalæreruddannelse siden 2010.

Louise har udviklet en skole inden for træning som hun kalder Alignmentræning. Det er en form for funktionel yoga med fokus på alignment og optimal bevægelse. Træningen giver optimal styrke og smidighed via alsidig bevægelse og viden om stabilitet og høj kvalitet i alle bevægelser. Alignmenttræning udspringer fra yoga og videnskaben om hensigtsmæssig bevægelse (Biomekanikken). Træningsformen tager højde for alle de skavanker, som menneskekroppen får gennem livet, hvad enten det er sportsskader eller problematikker, som opstår ved stillesiddende arbejde.

Hun har selv flere yogalæreruddannelser bag sig og har de sidste 15 år primært videreuddannet sig i alignment, kroppens biomekanik og hensigtsmæssig bevægelse og funktionel mobilitet (primært hos Jordan Bloom og Katy Bowman). Hun bruger sin viden om bevægelse i sin undervisning på hold og enetimer (som Træningsterapeut) med især sportsfolk og folk med ryg-, nakke-, hofte- knæ- og skulderskader.

Louise er desuden cand.mag. fra RUC og har en baggrund i kommunikationsbranchen, men har undervist i yoga og som Træningsterapeut på fuld tid siden 2006.

Har du spørgsmål til forløbet Alignmenttræning for kvinder?

Ring til Louise på:

+ 45 22 74 60 54

Eller udfyld formularen nedenfor:
    SaveSave

    Back To Top
    Search