skip to Main Content

Uddannelse som bevægelseskonsulent
hos Louise Fjendbo

Denne uddannelse er for alle der gerne vil vide mere om hensigtsmæssig bevægelse og hvordan man med effektiv alignment træning kan rette op på skader, og skavanker.

Måske vil du gerne lære mere om din egen krop og hvordan du kan langtidssikre den mod skader og smerter, kommer i optimal form – bliver din egen personlige træner.

Eller måske arbejder du professionelt med træning eller kropsbehandlinger. Du er fx. yogalærer, behandler, personlig træner, fysioterapeut eller sportstræner.

På uddannelsen som bevægelseskonsulent lærer du at analysere problemer i bevægeapparatet hos dig selv og andre. Du lærer, hvordan du med alignment og viden om biomekanik kan hjælpe dig selv og dine klienter af med smerter, og hvordan de kan forbedre deres bevægelighed. Dette sker ved at opbygge mere hensigtsmæssige bevægelsesvaner og ved at træne funktionel mobilitet gennem alsidig bevægelse.

Hvad indeholder uddannelsen som bevægelseskonsulent?

Uddannelsen som bevægelseskonsulent er en uddannelse, hvor vi på 8 moduler vil gennemgå den vigtigste alignmentteori kombineret med øvelser og praktiske cases. Vores cases kan være elever på holdet eller/og klienter, som vi inviterer ind.

Udover undervisningen på de 8 moduler får du fri adgang til alle Yogalivings hold under hele uddannelsen. Det forventes at du deltager på minimum 30 timers træningsundervisning for selv at lære systemet på din egen krop. Og for at blive bygget op.

På uddannelsen vil du dels lære dine egne bevægelsesmønstre at kende og dels lære at analysere og hjælpe andre med bedre bevægelse. For at lære dette, vil vi tage udgangspunkt i cases, som vi arbejder med på de sidste tre moduler på uddannelsen. Vi starter med os selv som cases og derefter inviterer vi klienter ind, som deltagerne på uddannelsen finder. Klienter til enetimer kan fx. have hofte-, knæ,- skulder- eller rygproblemer. Det kan også være sportsskader eller skader fra kontorarbejde.

Vi arbejder ud fra en logbog, som vi bruger på den enkelte case. Her finder vi frem til årsagen til skade/problematikken og derfra forsøger vi at finde frem til, hvilke øvelser der vil gavne klienten.

Vi arbejder med cases på de 4 sidste moduler på uddannelsen.

På uddannelsens første 4 moduler vil vi gennemgå alignment, biomekanik og træningsteori kombineret med praktiske øvelser, som understøtter teorien. Øvelserne vil være en kombination af yogaøvelser og styrke og mobilitetsøvelser samt massage med Jill Millers Therapy Balls.

Disse 4 moduler vil fokusere på:

1. Alignmentteori og biomekanik. På dette modul lægges hele det teoretiske fundament for resten af uddannelsen.

2. Alignment af ryggen. Du lærer om holdning og alignment af ryg (og nakke). Øvelserne på dette modul er øvelser der bygger ryggen op, fjerner skader og skavanker og sikrer en sund, stærk og mobil ryg.

3. Alignment af overkroppen. Du lærer om teorien bag en sund stabilisering og mobilisering af skuldrene, nakke og øvre ryg. Øvelserne understøtter teorien og træner hele overkroppen på plads.

4. Alignment af underkroppen. Du lærer om teorien bag en sund stabilisering og mobilisering af underkroppen, som gavner bækken, knæ og hofter, ankler, fødder. Øvelserne understøtter teorien og træner hele underkroppen på plads.

På modulerne lærer du også at bruge og undervise i brugen af massagebolde (Jille MIllers Therapy balls), som understøtter træningen.

(På modul 5, 6, 7 og 8 arbejder vi med os selv og andre som cases. Du kan invitere en klient med.

For at kunne hjælpe andre, er det vigtigt først at hjælpe sig selv. Derfor er det vigtigt at du først bygger dig selv op og lærer dine egne bevægelsesvaner at kende.

Det forventes derfor, at du under uddannelsen (og helst før) følger Louises undervisning i Yogaliving med minimum 30 sessions i løbet af et år, for at mærke teknikkernes effekt på egen krop og bedre kan videregive dem til andre. Disse 30 lektioner er inkluderet i prisen på uddannelsen.

Du får gratis adgang til alle Yogalivings hold under hele uddannelsen. Du kan både deltage fysisk i studiet og online.

Derudover får du 15% på alle varer i Yogalivings webshop, workshops og retreats under uddannelsen.

Næste infomøde om bevægelseskonsulentuddannelsen finder sted hos Yogaliving den 26. maj 2023 kl 16-17.

Tilmeld dig infomødet ved at udfylde og indsende formularen
  Varighed og datoer på bevægelseskonsulent-uddannelsen

  Uddannelsen som bevægelseskonsulent hos Louise Fjendbo er en uddannelse, der kombinerer teori, cases og øvelser. Du får således en dyb viden om opbyggelig, hensigstmæssig bevægelse funderet på et videnskabelig grundlag. Og du lærer, hvordan du i praksis kan hjælpe dig selv og andre mennesker til et bedre og mere aktivt liv i bevægelse – uden skader og smerter.

  Næste hold på bevægelseskonsulent-uddannelsen starter i efteråret 2023.

  (Datoerne for den kommende uddannelse kommer her på siden forår 2023. Tilmeld dig Yogalivings nyhedsbrev eller følg os på Insta og Fb, hvis du vil have nyheder direkte fra os)

  Alle moduler ligger på søndage kl 12-17. Ca. en søndag om måneden.

  • Modul 1 – Alignment-teori
  • Modul 2 – Alignmentteori og ryggen + øvelser
  • Modul 3 – Alignmentteori og skuldre + øvelser
  • Modul 4 – Alignmentteori og hofter + øvelser
  • Modul 5 – Cases.
  • Modul 6: Cases.
  • Modul 7: Cases
  • Modul 8: Cases og opsamling

   

  Udover modulerne skal man deltage på minimum 30 undervisningshold (gratis) hos Louise i Yogaliving, fordelt hen over året. For at mærke på egen krop, hvordan alignmentyoga bygger kroppen op. Disse 30 timer er inkluderet i prisen på uddannelsen.

  Der er ikke nogen eksamen på denne uddannelse. Og den er ikke certificeret. Du får et diplom som bevis på, at du har gennemført uddannelsen. Her vil der også vil stå beskrevet, hvad du har gennemgået på uddannelsen.

  Underviser på uddannelsen til bevægelseskonsulent

  Louise Fjendbo Jørgensen, Yogalærer og cand.mag

  Louise Fjendbo Jørgensen har undervist i yoga siden 2003. Ud over at undervise faste hold i Yogaliving på fuld tid og afholde yogaretreats driver hun også yogastudiet, Yogaliving. Hun skriver om yoga i bøger, artikler og blogs. Louise har desuden udannet yogalærere på sin 200-timers Yogalæreruddannelse siden 2010.

  Hun har selv flere yogalæreruddannelser bag sig og har de sidste 15 år primært videreuddannet sig i alignment, kroppens biomekanik og hensigtsmæssig bevægelse og funktionel mobilitet (primært hos Jordan Bloom og Katy Bowman). Hun bruger sin viden om bevægelse i sin undervisning på hold og enetimer (som bevægelseskonsulent) med især sportsfolk og folk med ryg-, nakke-, hofte- knæ- og skulderskader.

  Louise er desuden cand.mag. og har en baggrund i kommunikationsbranchen, men har undervist i yoga og som bevægelseskonsulent på fuld tid siden 2006.

  Tilmeld dig uddannelsen her

  Kontakt os direkte på:

  + 45 22 74 60 54

  Eller udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig og sender vores undervisningsplan med yderligere information om indholdet på vores uddannelse.

  Tilmeldingen til uddannelsen 2021/22 skal ske senest i august 2021.


   Hvorfor har vi brug for bevægelseskonsulenter?

   Vi lever i et stillesiddende samfund, hvor manglende bevægelse gør os invalide. Samtidig lever vi en bevægelseskultur, der opfatter nærmest hvilken som helst sport, høj puls og træning, som noget der gavner kroppen og som løsning på problemet med inaktivitet. Det er som om, at bevægelse i hvilken som helst form betragtes som sundt.

   Jeg mener, at viden om kvaliteten af vores bevægelser og effekten af dem – på godt og ondt – kan ligge på et meget lille sted.  Det gælder for både trænere, yogalærere, behandlere og læger såvel som hos den almindelige dansker, som er prisgivet et system, der ikke har kompetencer til at hjælpe, når det gælder viden om bevægelse.

   Fra yogalærer til bevægelseskonsulent

   Jeg er uddannet yogalærer fra 2003. Gennem de sidste 15 år har jeg videreuddannet mig inden for kroppens biomekanik, alignment og hensigtsmæssig bevægelse – primært hos Jordan Bloom og ved at læse og studere Kathy Bowmans udgivelser. Jeg har undervist i alignmentyoga  siden 2013 og uddannet yogalærere siden 2010. Ud over undervisning på mine daglige hold, workshops, retreats og yogalæreruddannelser har jeg brugt min viden og erfaring til at hjælpe klienter på enetimer, med at lave øvelser, som reparerer skader i kroppen, bygger op og forebygger.

   Ud over undervisning på mine daglige hold, workshops, retreats og yogalæreruddannelser har jeg gennem enetimer brugt min viden og erfaring til at hjælpe klienter med øvelser, som reparerer skader i kroppen, bygger dem op og forebygger nye skader.

   Gennem årene er de enetimer, som jeg før kaldte “yogasessions”, blevet mere analyserende og mindre centrerede om yoga. Mit grundlag er i dag meget bredere end “bare” yogalærer.

   De klienter, der kommer hos mig, er alle typer af mennesker. Lige fra topatleter og sportsfolk til ældre mennesker og kontorfolk.

   Det, jeg tilbyder mine klienter i en bevægelseskonsultation, er langt mere end blot en yogatime. Det er en analyse af klientens bevægemønstre og vaner og personens mangel på bevægelse i bestemte retninger. Jeg finder frem til, hvor de mangler mobilitet og hvor de mangler styrke (som er årsagen til de fleste problemer i bevægeapparatet). Med udgangspunkt i min viden om biomekanik og alignment analyserer jeg mig frem til årsagen til problemet set ud fra biomekanikken og alignment. “Medicinen”, jeg giver mine klienter, er alignmentøvelser samt vigtig viden om årsagen til deres problemer.

   Når man går ud af døren hos mig, har man en bedre viden om, hvorfor man har ondt og hvad man skal gøre ved det. Man skal kunne mærke en forbedring ikke efter 10 gange, men efter 1. gang.

   Jeg leverer altid høj kvalitet og har en høj successrate med at hjælpe klienter, som fysioterapeuter, behandlere og trænere ikke har kunnet gøre noget for. Når man går ud af døren efter en bevægelseskonsultation hos mig skal man:

   1: Kende sin krop bedre. Dvs. forstå hvorfor man har ondt.

   2: Vide hvad man skal gøre ved det.

   3: Kunne mærke en forbedring, når man laver øvelserne.

   Dette er baggrunden for, at jeg i dag kalder mig bevægelseskonsulent.

   Den viden og erfaring  jeg har opnået og de resultater mine klienter og elever får fra min tilgang til bevægelse og træning, vil jeg gerne give videre til andre, så vi kan hjælpe så mange mennesker som muligt til at få et bedre liv og en sundere krop.

   Uddannelsen er baseret på både den teoretiske viden jeg har og på den erfaringsbaserede viden jeg har fået gennem flere år at afprøve teorien i praksis på mine klienter.

   Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på min uddannelse – hvad enten du er kropsbehandler, yogalærer, fysioterapeut, kiropraktor, personlig træner eller bare gerne vil lære mere om din egen krops bevægelser og hvordan du kan hjælpe den til sundere og bedre bevægelsesvaner.

   Kærlig hilsen

   Louise Fjendbo - Ejer, yogalærer og bevægelseskonsulent

    

    

    

   PS! VIl du vide mere om, hvorfor jeg grundlagde uddannelsen til bevægelseskonsulent? Klik her og læs mit blogindlæg  >

   Back To Top
   Search

   Må jeg skrive til dig? Få dyrebar viden om bevægelse og biomekanik, gode tilbud og nyheder fra studiet - direkte i din indbakke. 

   Nyhedsbrev