Uddannelse som træningsterapeut
hos Louise Fjendbo

Denne uddannelse er for alle der gerne vil vide mere om hensigtsmæssig bevægelse, og hvordan man med effektiv alignment træning kan rette op på skader og skavanker.

Måske vil du gerne lære mere om din egen krop, og hvordan du kan langtidssikre den mod skader og smerter. Hvordan du kommer i optimal form og bliver din egen personlige træner.

Eller måske arbejder du professionelt med træning eller kropsbehandlinger. Du er fx. yogalærer, behandler, personlig træner, fysioterapeut eller sportstræner.

På uddannelsen som bevægelseskonsulent lærer du at analysere problemer i bevægeapparatet hos dig selv og andre. Du lærer, hvordan du med alignment og viden om biomekanik kan hjælpe dig selv og dine klienter af med smerter, og hvordan de kan forbedre deres bevægelighed. Dette sker ved at opbygge mere hensigtsmæssige bevægelsesvaner og ved at træne funktionel mobilitet gennem alsidig bevægelse.

Hvad indeholder uddannelsen som træningsterapeut?

Uddannelsen som bevægelseskonsulent er en uddannelse, hvor vi på 8 moduler vil gennemgå den vigtigste alignmentteori kombineret med øvelser og praktiske cases. Vores cases kan være elever på holdet eller/og klienter, som vi inviterer ind.

Udover undervisningen på de 8 moduler får du fri adgang til alle Yogalivings onlinehold under hele uddannelsen. Det forventes at du deltager på Louises træningshold i studiet eller online under uddannelsen, for selv at lære systemet på din egen krop. Og for at blive bygget op. Denne træning er gratis, når du deltager online.

Du får også gratis adgang til online-undervisningsmateriale med workshops, foredrag, justeringsvideoer og gennemgang af øvelser. Se videoarkivet med online uddannelse her.

På uddannelsens første 5 moduler vil vi gennemgå alignment, biomekanik og træningsteori kombineret med praktiske øvelser, som understøtter teorien. Øvelserne vil være en kombination af yogaøvelser og styrke- og mobilitetsøvelser samt massage med Jill Millers Therapy Balls.

Disse 4 moduler vil fokusere på:

1. Alignmentteori og biomekanik: På dette modul lægges hele det teoretiske fundament for resten af uddannelsen.

2. Ryggen: Du lærer om holdning og alignment af ryg (og nakke). Øvelserne på dette modul er øvelser, der bygger ryggen op, fjerner skader og skavanker og sikrer en sund, stærk og mobil ryg.

3. Skuldre/nakke. Du lærer om alignmentteorien bag en sund stabilisering og mobilisering af skuldrene, nakke og øvre ryg. Øvelserne understøtter teorien og træner hele overkroppen på plads.

4. Hofter/bækken/knæ/fødder. Du lærer om teorien bag en sund stabilisering og mobilisering af underkroppen, som gavner bækken, knæ og hofter, ankler, fødder. Øvelserne understøtter teorien og træner hele underkroppen på plads.

5. Bindevævsmassage og smertelindring med massagebolde. Du lærer at bruge og undervise i brugen af massagebolde (Jille MIllers Therapy balls), som giver en dyb og effektiv smertelindring og forebyggelse af skader og overbelastninger.

(På modul 6, 7 og 8 arbejder vi med os selv og andre som cases. Du kan invitere en klient med).

På uddannelsen vil du dels lære dine egne bevægelsesmønstre at kende og dels lære at analysere og hjælpe andre med bedre bevægelse. For at lære dette, vil vi tage udgangspunkt i cases, som vi arbejder med på de sidste moduler på uddannelsen. Vi starter med os selv som cases, og derefter inviterer vi klienter ind, som deltagerne på uddannelsen finder. Klienter til enetimer kan fx. have hofte-, knæ,- skulder- eller rygproblemer. Det kan også være sportsskader eller skader fra kontorarbejde. Vi forsøger at finde frem til den funktionelle årsag til skade/problematikken, og derfra forsøger vi at finde frem til, hvilke øvelser der vil gavne klienten.

Vi arbejder med cases på de 4 sidste moduler på uddannelsen.

For at kunne hjælpe andre er det vigtigt først at hjælpe sig selv. Derfor er det vigtigt, at du først bygger dig selv op og lærer dine egne bevægelsesvaner at kende.

Det forventes derfor, at du under uddannelsen (og helst før) følger Louises undervisning i Yogaliving hen over året. Dette er for at mærke teknikkernes effekt på egen krop, så du bedre kan videregive dem til andre.

Du får gratis adgang til alle Yogalivings onlinehold under hele uddannelsen.

Du får desuden også gratis adgang til online-undervisningsmateriale med workshops, foredrag, justeringsvideoer og gennemgang af øvelser. Se videoarkivet med online uddannelse her.

Derudover får du 15% på alle varer i Yogalivings webshop, workshops og retreats under uddannelsen.

Det siger tidligere deltagere om uddannelsen

Jeg har I 2021 afsluttet min Bevægelseskonsulent-uddannelse hos Yogaliving. BK-uddannelsen har på flere måder været en fantastisk overbygning på min meget brede bevægelsesmæssige baggrund og min yogalæreruddannelse – ikke mindst.

Den røde tråd i min yogaundervisning på hold er nu meget tydeligere samtidig med, at fokus og progression er helt bevidst valgt og forsøgt kvivskarpt formuleret til den aktuelle målgruppe.

BK-uddannelsen har også klædt mig på til at kunne stå for og designe individuelle bevægelses- og træningsforløb. Gennem styrkende og mobiliserende øvelser kan jeg vejlede den enkelte i, hvordan uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre kan ændres, og overbelastninger samt skader kan forebygges.

Derudover har BK-uddannelsen for mig også været en ‘personlig gave’ i den forstand, at træningen og øvelserne samt den megen opmærksomhed på alignment har gjort mig – fysisk og mentalt – mere modstandsdygtig, vedholdende og meget klogere.

Helle Rønsov

Jeg blev uddannet yogalærer i 2010 hos Louise Fjendbo i Yogaliving. Der er sket meget siden da, så da uddannelsen som bevægelseskonsulent kom, blev jeg vildt nysgerrig på den, og ingen tvivl, efter info-mødet måtte jeg bare have denne uddannelse.

Jeg er virkelig blevet meget klogere på kroppen og overrasket over, at jeg troede, at min krop var super stærk, men det var den ikke… Jeg har virkelig fået lært, hvor vigtigt det er at byggen kroppen op med styrkende øvelser, så den holder sig stærk hele livet. Det er et intenst forløb både i teori og praksis, hvor jeg nu har lært en masse gode øvelser, hvor man bygger kroppen op, og hvordan man kan træne sig ud af skader.

Jeg bruger det dagligt i egen praksis, og når jeg underviser. Jeg ville virkelig ikke være denne viden foruden, og Louise er virkelig en kompetent underviser og super dygtig til sit fag. Jeg kan varmt anbefale den.

Jane Ravn Hansen, Yogalærer, bevægelseskonsulent, zoneterapeut og kostvejleder.

Næste infomøde om bevægelseskonsulentuddannelsen finder sted hos Yogaliving den

Tilmeld dig infomødet ved at udfylde og indsende formularen
  Varighed og datoer på træningsterapi-uddannelsen

  Uddannelsen som Træningsterapeut hos Louise Fjendbo er en uddannelse, der kombinerer teori, cases og øvelser. Du får således en dyb viden om opbyggelig, hensigstmæssig bevægelse funderet på et videnskabelig grundlag. Og du lærer, hvordan du i praksis kan hjælpe dig selv og andre mennesker til et bedre og mere aktivt liv i bevægelse – uden skader og smerter.

  Uddannelsen til træningsterapeut holder pause i øjeblikket. Vi henviser i stedet til forløbet “Alignmenttræning for kvinder”. 

  Alle moduler ligger på søndage kl 12-17. Ca. en søndag om måneden.

  • Modul 1 – Teori – Hvordan opbygger vi – og vedligeholder vi – optimal funktionalitet i kroppen?
  • Modul 2 – Teori – Hvordan opbygger vi – og vedligeholder vi – optimal funktionalitet i kroppen?
  • Modul 3 – Ryggen – Optimal træning for ryggen
  • Modul 4 – Skuldre/nakke – Optimal træning
  • Modul 5 – Hofter/bækken/knæ/fødder – Optimal træning
  • Modul 6: Cases
  • Modul 7: Cases
  • Modul 8: Cases og opsamling

   

  Udover modulerne skal man deltage på undervisningshold (gratis online) hos Louise i Yogaliving, fordelt hen over året. For at mærke på egen krop, hvordan alignmentyoga bygger kroppen op.

  Der er ikke nogen eksamen på denne uddannelse. Og den er ikke certificeret. Du får et diplom som bevis på, at du har gennemført uddannelsen. Her vil der også stå beskrevet, hvad du har gennemgået på uddannelsen.

  Underviser på uddannelsen til Træningsterapeut

  Louise Fjendbo Jørgensen, Yogalærer og cand.mag

  Louise Fjendbo Jørgensen har undervist i yoga siden 2003. Ud over at undervise faste hold i Yogaliving på fuld tid og afholde yogaretreats driver hun også yogastudiet, Yogaliving. Hun skriver om yoga i bøger, artikler og blogs. Louise har desuden udannet yogalærere på sin 200-timers Yogalæreruddannelse siden 2010.

  Hun har selv flere yogalæreruddannelser bag sig og har de sidste 15 år primært videreuddannet sig i alignment, kroppens biomekanik og hensigtsmæssig bevægelse og funktionel mobilitet (primært hos Jordan Bloom og Katy Bowman). Hun bruger sin viden om bevægelse i sin undervisning på hold og enetimer (som Træningsterapeut) med især sportsfolk og folk med ryg-, nakke-, hofte- knæ- og skulderskader.

  Louise er desuden cand.mag. og har en baggrund i kommunikationsbranchen, men har undervist i yoga og som Træningsterapeut på fuld tid siden 2006.

  Har du nogle spørgsmål?

  Kontakt os direkte på:

  + 45 22 74 60 54

  Eller udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig og sender vores undervisningsplan med yderligere information om indholdet på vores uddannelse.


   Hvorfor har vi brug for Træningsterapeuter?

   Vi lever i et stillesiddende samfund, hvor manglende bevægelse gør os invalide. Samtidig lever vi en bevægelseskultur, der opfatter nærmest hvilken som helst sport, høj puls og træning, som noget der gavner kroppen og som løsning på problemet med inaktivitet. Det er som om, at bevægelse i hvilken som helst form betragtes som sundt.

   Jeg mener, at viden om kvaliteten af vores bevægelser og effekten af dem – på godt og ondt – kan ligge på et meget lille sted.  Det gælder for både trænere, yogalærere, behandlere og læger såvel som hos den almindelige dansker, som er prisgivet et system, der ikke har kompetencer til at hjælpe, når det gælder viden om bevægelse.

   Fra yogalærer til træningsterapeut

   Jeg er uddannet yogalærer fra 2003. Gennem de sidste 15 år har jeg videreuddannet mig inden for kroppens biomekanik, alignment og hensigtsmæssig bevægelse – primært hos Jordan Bloom og ved at læse og studere Kathy Bowmans udgivelser. Jeg har undervist i alignmentyoga  siden 2013 og uddannet yogalærere siden 2010. Ud over undervisning på mine daglige hold, workshops, retreats og yogalæreruddannelser har jeg brugt min viden og erfaring til at hjælpe klienter på enetimer, med at lave øvelser, som reparerer skader i kroppen, bygger op og forebygger.

   Ud over undervisning på mine daglige hold, workshops, retreats og yogalæreruddannelser har jeg gennem enetimer brugt min viden og erfaring til at hjælpe klienter med øvelser, som reparerer skader i kroppen, bygger dem op og forebygger nye skader.

   Gennem årene er de enetimer, som jeg før kaldte “yogasessions”, blevet mere analyserende og mindre centrerede om yoga. Mit grundlag er i dag meget bredere end “bare” yogalærer.

   De klienter, der kommer hos mig, er alle typer af mennesker. Lige fra topatleter og sportsfolk til ældre mennesker og kontorfolk.

   Det, jeg tilbyder mine klienter som træningsterapeut, er langt mere end blot en yogatime. Det er en analyse af klientens bevægemønstre og vaner og personens mangel på bevægelse i bestemte retninger. Jeg finder frem til, hvor de mangler mobilitet og hvor de mangler styrke (som er årsagen til de fleste problemer i bevægeapparatet). Med udgangspunkt i min viden om biomekanik og alignment analyserer jeg mig frem til årsagen til problemet set ud fra biomekanikken og alignment. “Medicinen”, jeg giver mine klienter, er øvelser med høj kvalitet, samt vigtig viden om årsagen til deres problemer.

   Når man går ud af døren hos mig, har man en bedre viden om, hvorfor man har ondt og hvad man kan gøre ved det. Jeg leverer altid høj kvalitet og har en høj successrate med at hjælpe klienter, som fysioterapeuter, behandlere og trænere ikke har kunnet gøre noget for. Når man går ud af døren efter en bevægelseskonsultation hos mig skal man:

   1: Kende sin krop bedre. Dvs. forstå hvorfor man har ondt.

   2: Vide hvad man kan gøre ved det.

   3: Kunne mærke en forbedring, når man laver øvelserne.

   Den viden og erfaring jeg har og de resultater mine klienter får fra min tilgang til træning, vil jeg gerne give videre til andre, så vi kan hjælpe så mange mennesker som muligt til at få en bedre livskvalitet og en sundere krop.

   Uddannelsen er baseret på både teoretiske viden men er i høj grad også en funktionel erfaringsbaseret viden, som jeg har opbygget gennem de sidste 20 års bevægelsesunderviser.

   Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på min uddannelse – hvad enten du er kropsbehandler, yogalærer, fysioterapeut, kiropraktor, personlig træner eller bare gerne vil lære mere om din egen krops bevægelser og hvordan du kan hjælpe den til sundere og bedre bevægelsesvaner.

   Venlig hilsen

   Louise Fjendbo - Ejer, yogalærer og bevægelseskonsulent

    

    

    

   PS! Vil du vide mere om, hvorfor jeg grundlagde uddannelsen til træningsterapeut? Klik her og læs mit blogindlæg  >

   SaveSave

   Back To Top
   Search