Yogalæreruddannelse hos Yogaliving

Yogalivings yogalæreruddannelse er for alle, uanset hvad din erfaring er med yoga. Og uanset din fysiske form. Uddannelsen er for dig, der ønsker en solid uddannelse med høj faglighed. Og hvor fokus er på funktionel yoga og alignment.

Næste infomøder om uddannelsen:

Yogalæreruddannelsen holder pause i øjeblikket. Vi henviser i stedet til forløbet “Alignmenttræning for kvinder”. 

Tilmeld dig infomødet ved at udfylde og indsende formularen. Venligst skriv hvilken dag du vil deltage og om du kommer fysisk eller vil deltage online.

Mødet foregår i Yogalivings lokale på Thorvaldsensvej 3 baghuset st. 1871, Frederiksberg.
  Udtalelser fra tidligere kursister om yogalæreruddannelsen

  Jeg valgte Yogalivings yogalæreruddannelse, fordi her var jeg sikker på at få en fagligt funderet uddannelse med stor viden indenfor biomekanik, fysiologi og anatomi. Enormt meget fokus på, hvordan man laver øvelserne, og hvordan man justerer i øvelserne. Rigtig meget grundig viden omkring grundtræning af kroppen, og hvordan kroppen har det bedst. Jeg er blevet fysisk stærkere, mere smidig. Jeg har bedre balance, og måske også lidt mere ro i hovedet.

   
  Charlotte, uddannet 2022
  Yogalæreruddannelsen hos Louise har givet mig et helt nyt lag af kropslig forståelse, og har givet mig utroligt meget viden om kroppen generelt, om hensigtsmæssig bevægelse – men også om alle de skader, jeg gennem tiden har pådraget mig selv gennem træning, og hvordan jeg kan undgå, at der kommer flere fremadrettet. Jeg har fået en helt ny indsigt i, hvad det vil sige at have kontakt til hele sin krop. Og hvad vi selv kan gøre for at blive ved med at have en stærk og sund krop, som kan bevæge sig hensigtsmæssigt, uden at vi pådrager os skader igen og igen.

  Cristina, uddannet 2021
  Jeg valgte at tage min yogalæreruddannelse hos Louise fra Yogaliving, og jeg har aldrig fortrudt. Louise har en viden og forståelse for bevægelser og sammenhæng mellem alle kroppens led. I sin undervisning og guidning af Alignment-yoga sikrer hun kvalitet og træning, der genoptræner og forebygger skader. Louises undervisning er altid med et stort nærvær og et glimt i øjet. 
  Rikke Walsøe, Fysioterapeut
  Yogaliving’s teacher training provides a really solid foundation, whether your aim is to teach others or deepen your own yoga practice.

  The 
  training gave fundamental knowledge especially of the physical aspect of yoga, as well as movement in general, combined with understanding on how to apply this knowledge in practice. I appreciated Louise’s inquiring approach – understanding on why we do the poses, and how to adopt them to suit the needs of a modern human body and lifestyle.

  What I have learned in the training will continue guiding my personal yoga practice. I’m inspired to keep on learning on the path of yoga, and happy that I can also help others to practice in a safe and meaningful way.
  Jenny
  Jeg kan kun anbefale Louises Alignment yogauddannelse. Mit syn på yoga er fundamentalt blevet ændret med denne uddannelse. Jeg har fået en meget større bevidsthed om intentionen bag stillingerne, hvordan yoga kan understøtte kroppens hensigtsmæssige bevægemønstre, og hvordan Alignment-yoga kan reparere og forebygge skader.

  Louises undervisning er kendetegnet ved stor viden, grundighed og en dejlig og befriende ‘cut the crap’ tilgang. Der er fokus på hensigten/formålet med stillinger, og hvordan man undgår de skader yogaen kan bibringe, hvis egoet tager over. Det handler ikke om at se godt ud til ‘instagram’ men om at bygge kroppen op med den styrke og fleksibilitet, der sikrer at vores kroppe kan fungere bedst muligt længst muligt.

  Nøgleordene for Alignment-yoga hos Louise er grundighed, dyb forståelse for kroppens bevægeapparat.

  Det har været et meget 
  proffessionelt, veltilrettelagt forløb baseret på Louises mange års erfaring som yogalærer samt på relevant evidens indenfor bl.a. biomekanik. Sidstnævnte var afgørende for mit valg af uddannelsen, og uddannelsen mere end levede op til mine forventninger på dette område.

  Jeg har kæmpe respekt for Louises viden og erfaring. Hun er super skarp og dygtig, grundig, to-the-point – kombineret med en dejlig positiv energi og humor. 
   
   
  Malene, uddannet 2022
  Jeg har taget uddannelsen hos Yogaliving, fordi jeg kunne mærke, at Louise havde et rigtig godt kendskab til alle typer kroppe. Selv hos sådan en som mig, der har dyrket kampsport i rigtig mange år og er meget smidig, kunne hun finde nogle blinde pletter, som jeg ikke vidste, at jeg havde. Og det ville jeg rigtig gerne kunne give videre til mine egne elever – både i kampsport og altså nu også som yogainstruktør.

  Uddannelsen har givet mig et stort indblik i biomekanik og bevægelse. Hvordan det hele hænger sammen. Når man bøjer ét sted, strækker det et andet. Og det kan jeg bruge både i arbejdet med mig selv, men også med andre mennesker. Jeg kan se, hvad de har brug for.

  Den viden jeg har fået på uddannelsen, kan jeg også bruge i mit arbejde som kampsportinstruktør. Der er faktisk mange ligheder med yogaen, både i filosofien og i stillingerne. På yogalæreruddannelsen har jeg også fået et kæmpe indblik i anatomi og biomekanik, som jeg kan bruge i kampsporten.
  Sam, uddannet 2017
  Jeg har taget uddannelsen hos Yogaliving på grund af fokuset på alignment. Jeg synes, det gør en kæmpe forskel at dyrke yoga med fokus på alignment. Det har givet mig en kæmpe udvikling både fysisk og mentalt at tage uddannelsen.

  Jeg føler simpelthen, at jeg er kommet hjem til mig selv og har fundet en ny ro indeni. 
  Hvis man overvejer at blive yogalærer, så synes jeg klart, at man skal tage uddannelsen hos Yogaliving.

  Louise har en 
  kæmpe viden og underviser med stor generøsitet. Og så har både Charlotte og Simon givet mig et virkelig godt fundament i forhold til anatomi og filosofien bag yoga. 
  Susanne, uddannet 2017

  Datoer og modulernes indhold

  Yogalæreruddannelsen holder pause i øjeblikket. Vi henviser i stedet til forløbet “Alignmenttræning for kvinder”. 

  Når uddannelsen starter igen, vil der undervises på uddannelsesmodulerne på fredage kl. 15-19 og lørdage kl. 12-18

  Undtagen filosofimodulet, her er tiden fredag kl. 9-17 (ingen undervisning lørdag).

  Uddannelsen afsluttes med en lille fordybelsesopgave, som eleven laver om en enkelt øvelse og en yogasekvens. Opgaven afleveres og gennemgås på det sidste modul, hvor man også underviser i sin sekvens over for to andre elever fra uddannelsen. Det er ikke en eksamen og du kan ikke dumpe. Du skal blot deltage på alle moduler og aflevere en opgave for at få dit diplom.

  Yogalæreruddannelsen hos Yogaliving

  • Modul 1: Introduktion til alignment og biomekanik
  • Modul 2: Stående stillinger
  • Modul 3: Bagoverbøjninger
  • Modul 4: Filosofi
  • Modul 5: Foroverbøjninger
  • Modul 6: Anatomi
  • Modul 7: Armbalancer og omvendtstillinger
  • Modul 8: Twists
  • Modul 9: Hoftemobiliserende og stabiliserende øvelser
  • Modul 10: Pranayama, restorative øvelser og undervisningsteknik
  • Modul 11: Fordybelsesretreat (Fra fredag kl. 15. til søndag ca. kl. 15)
  • Modul 12: Elevundervisning og evaluering af fordybelsesopgave (ikke alle dage inklusiv. kun en dag pr. elev)

  Er der enkete dage eller moduler, som du er forhindret i at deltage i, kan du følge med online hjemmefra eller få tilsendt en video af undervisningen efterfølgende. Undtagen på filosofi- og anatomimodulet.

  Udover modulerne skal du i løbet af uddannelsen:

  Deltage i så meget som muligt på Louises yogatimer og workshops, for at kunne mærke og forstå, hvad dette system gør for kroppen. Du får et gratis onlineabonnement på uddannelsen, så du kan træne løs, når det passer dig – og live-streame.

  Du får desuden 15% rabat på alle klippekort, Klub-Abonnement, retreats og workshops og varer i Yogalivings webshop.

   

  Modul 11 – Retreat

  Fordybelsesretreatet afholdes max. 90 min fra København i bil. Retreatet kan først bookes efter uddannelsesstart. Læs mere om yogalærer-retreatet her.

   

  Anvendt litteratur på uddannelsen

  “The Yoga Bible”, Christina Brown, Bounty Books
  “The Key Muscles of Yoga”, Ray Long, Bandha Yoga
  “The Key Poses of Yoga”, Ray Long, Bandha Yoga
  ”Nærmere Noget”, Simon Krohn, People´s Press (kan købes I Yogalivings webshop)
  “Alignment matters”, Katy Bowman
  “Yoga – Øvelser i at leve livet”, Louise Fjendbo Jørgensen (Kan købes i Yogalivings webshop)

  Undervisere på uddannelsen

  Louise Fjendbo Jørgensen, Yogalærer og cand.mag

  Louise Fjendbo har undervist i yoga siden 2003. Ud over at undervise faste hold i Yogaliving på fuld tid og afholde yogaretreats driver hun også yogastudiet og skriver om yoga i bøger, artikler og blogs.

  Louise har flere yogalæreruddannelser bag sig og har de sidste 10 år primært videreuddannet sig i alignment-yoga og kroppens biomekanik. Hun bruger sin viden om kroppens hensigtsmæssige bevægelser i sin undervisning på hold og enetimer med især sportsfolk og mennesker med ryg-, nakke-, knæ og skulderskader.

  Louise er den primære underviser på Yogalivings uddannelse. Hun underviser i yogaøvelserne, kroppens biomekanik og alignment samt undervisningsteknik og justering.

  Louise er uddannet cand.mag. og har en baggrund i kommunikationsbranchen.

  charlotte

  Charlotte Nielsen, Yogalærer og Fysioterapeut

  Charlotte Nielsen er uddannet fysioterapeut i 1996 og ansat som klinisk underviser i fysioterapi på Frederiksberg Sundhedscenter. Uddannet yogalærer i 2004.

  Charlotte har de sidste 8 år undervist i anatomi og fysiologi på forskellige nationale og internationale yogalæreruddannelser. Hun underviser desuden kræftpatienter i yoga.

  Charlotte underviser ét modul på Yogalivings uddannelse i teoretisk og funktionel anatomi, som kan relateres til yogaens stillinger og åndedrætsteknikker.

  Simon Krohn, Yogalærer og Cand.mag i filosofi

  Simon er født i 1975 og bor i København. Han har praktiseret yoga og meditation siden 1996 og er certificeret som E-RYT 500 hos Yoga Alliance. Simon er cand.mag. i filosofi med speciale i indisk filosofi og studerede blandt andet et år på Banaras Hindu University i Indi- en. Han er desuden efteruddannet i kropsterapi og har deltaget i flere sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter både som testperson og som konsulent.

  Simon underviser i yogafilosofi på Yogalivings uddannelse.

  Back To Top
  Search