Vi bliver testet – også på vores omstillingsparathed

Jeg hørte forleden en debattør sige, at 2020 havde været et lorteår og at nu var det simpelthen mediernes opgave at fremstille nogle positive nyheder. Ellers bliver det hele sgu for sort og træls. Og det skal jeg da ellers lige love for, at vi har brug for. Jeg er helt enig!

Så det vil jeg prøve at gøre her fra mit lille baghus.

Jeg kan huske, at mit skrækscenarie i foråret var, hvis vi blev tvunget til at være under 10 personer i studiet. En ting var nedlukning, men hvis de, når vi åbnede igen, tvang os til at have så få i studiet, så man ikke kunne leve af det… Det var skrækscenariet.

Det kom vi til. Og nu må vi slet ikke mødes. Alt det, jeg frygtede, blev til virkelighed. Men Yogaliving er her endnu.

Vi er alle det sidste halve år blevet testet på vores omstillingsparathed igen og igen. Og jeg må indrømme, at hvad der for et halvt år siden så HELT umuligt ud, faktisk sker lige nu. Indtil for en uge siden kunne vi være 10 personer i Yogaliving, men derhjemme er mange flere begyndt at være med online. Og det skyldes alene, at Yogalivings elever er de mest omstillingsparate yogier, jeg nogensinde har mødt. Når regeringen strammer restriktionerne, ruller I bare yogamåtten ud derhjemme.

Yogalivings flittige elever træner derudaf, så det står efter. Aldrig er der blevet høvlet så meget yoga af hjemme i de frederiksbergske stuer.

Her kommer mit bidrag til de positive nyheder, vi alle sammen har brug for.

1. I Yogalivings onlinearkiv, som nu indeholder over 50 yogatimer, er der den sidste måned blevet trænet online 681 gange. Det er 681 yogatimer ud over hvad der foregik i yogastudiet (indtil vi måtte lukke forleden) og udover de timer, der er deltaget i via livestreaming. Og det er 681 timer, som ikke ville have fundet sted, hvis Corona ikke havde tvunget os til at starte online yoga op. Det er flot og godt gået af jer derhjemme! Der er blevet ordnet skuldre, rygge, knæ og hofter som aldrig før. Der er blevet strammet baller og maver!

Hurra for rehab- og prehab-træning – også i en coronatid!

2. Vores holdplan er igen blevet udvidet med flere onlinehold (hvor vi har plads til 100 elever flere gange om dagen). Og det har vores yogier taget godt imod. I er klar til at deltage i vores onlinehold gennem livestreaming – og er med flere gange om ugen. Tusind tak for det! Det er næsten som at have fulde hold, selvom vi selvfølgelig savner jer i studiet.

Hurra for jeres deltagelse og for at Yogaliving stadig eksisterer!

3. Online-yogierne i Yogaliving fortæller mig, at de oplever en glæde ved, at de nu kan køre hjem en fredag eftermiddag og hente børnene tidligt, undgå myldretrafik og ekstra transporttid og alligevel nå en yogasession derhjemme, mens manden laver mad og børnene leger.

Mere fleksibilitet! Børn der hentes tidligt! Mænd der laver mad! Hurra!

4. Mine elever, som bor tæt på studiet fortæller mig, at de også træner langt mere end før, fordi den der lille barriere, som gør at man ikke liiige kommer ud af døren, selvom yogastudiet ligger liiige rundt om hjørnet, nu er væk. Om det regner, er mørkt eller man bare vil blive i nattøjet. Man kan bare lade sig falde ned fra skrivebordsstolen og ned på yogamåtten, mosle lidt rundt med os på skærmen og så slukke, hvis man ikke gider mere. Men det gør man jo ikke, når man først er i gang, lyder de kommentarer jeg får.

Hurra for yoga i nattøj og med morgenhår!

5. Og så er der alle Jyderne, Fynboerne, Møn-boerne, Bornholmerne og sågar jer i Bruxelles og Brasillien. Hvor er det bare HELT fantastisk at undervise jer, som jeg ser så sjældent. Jer fra mine uddannelser, mine retreats osv. Alle jer, der gerne vil træne med mig, men som bor langt væk. I er nu på og I er flittige og roser mig, så jeg bliver helt flov (tænk at man gider at høre på min visne stemme fra en lille fedtet computerskærm i et halvmørkt yogastudie (der i den grad trænger til at blive malet…) fremfor at besøge Bruxelles’ hotte yogastudier!

Jeg fatter ingenting! Hurra for det!

6. Sidst, men ikke mindst, er der den lille, men standhaftige udendørstræningsgruppe, der hopper glade rundt i efteråret og ruller rundt i bladene oppe i Søndermarken hver lørdag morgen. Jeg elsker vores tid sammen Vi bliver SÅ stærke og livsglade af den (feministiske kamp-)træning, vi har gang i deroppe. Vi har masser af plads og nyder udsigten til trætoppene, himlen og græsset. Vi griner i støvregnen, mosler rundt og vender stort og småt. Det er måske en af de største gaver ved alle begrænsningerne; at vi blev sparket mere ud i den friske luft.

Hurra for jeres indsats og for det store, skønne, grønne træningslokale, vi har i Søndermarken!

Hvad så nu?

Måske er der ikke nogen vej tilbage til det gamle. Måske skal vi holde op med at gå og vente på at komme tilbage til det, der var. Måske skal vi prøve at leve med det, der er, og forsøge at rette lyset mod de positive historier i vores liv. Selv om det nogle gange er svært.

Det handler i den grad om at være omstillingsparat. Og om at erkende, at alting forandrer sig hele tiden. Og desværre ikke altid, som vi gerne vil have det. Vi kan kæmpe imod og blive kørt over, eller vi kan gå ind i forandringsprocessen med åbne øjne og forsøge at omstille os til den nye virkelighed

Det sidste synes jeg, at vi i den grad bliver testet på for tiden. Men jeg synes også, at alle mine gæster i Yogaliving har vist sig helt utrolig formidable til det.

Tak endnu engang til jer alle. Det er en stor glæde for mig, at I stadig træner med os i Yogaliving, trods alt det der sker i vores verden lige nu.

Jeg er sgu stolt af jer, seje bananer! 🙂

Kh Louise

PS! Hvis du mangler udstyret til at lave yoga derhjemme, kan du købe det i min webshop her >

Jeg har blandt andet lavet tre pakker med yogaudstyr, som indeholder det grundlæggende udstyr, du skal bruge i en hjemmepraksis. Du sparer 15% på pakkerne i forhold til at købe tingene enkeltvis. Se pakkerne her >

User Avatar

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
Search