5 råd til bedre træningsvaner

Vi er gået ind i et nyt år, med nye begyndelser og friske kapitler. Det er nu, vi er motiveret til at tune vores vaner ind på mere selvomsorg, styrke og sundhed.

Vaner er noget af det stærkeste, der styrer vores liv på godt og ondt. Så hvordan kan man ændre sine vaner til det bedre?

Vi ved jo godt, at bevægelse er den mest effektive, foryngende eliksir til et bedre og længere liv. Og alligevel bevæger vi os alt for lidt og alt for ensidigt. Hvordan motiverer man sig selv til f.eks. at bevæge sig mere i det nye år?

Jeg bliver tit spurgt til, hvordan jeg motiverer mig selv til træning.
Mit svar er: Det gør jeg ikke! 😉

Grunden er, at det er spild af tid, og det virker ikke at læne sig op ad motivation som drivfaktor for træning.

Glæden ved bevægelse kommer ikke lige pludselig dumpende ned fra himlen. Nogle gange har du lyst, andre gange ikke. Men det må ikke være det, der styrer din træningsrutine, hvis du vil udvikle dig op opbygge sunde vaner.

Til gengæld lover jeg dig, at hvis du får opbygget en god træningsdisciplin i form af faste vaner, så vil din motivation til at bevæge dig mere i hverdagen stige med raketfart. Af den simple grund at din hjerne husker den lykkerus, som du fik sidst du trænede. Denne glad-i-låget-følelse, vil være drivkraften til at få dig afsted næste gang.

Jo mere du bevæger dig, jo mere får du lyst til at bevæge dig.

Så vent ikke på, at du føler dig motiveret til bevægelse. Arbejd i stedet konstruktivt på at opbygge god disciplin og integrere gode vaner i dit liv😊🤸🏼‍♀️

Her er mine råd til, hvordan du kan ændre dine træningsvaner i 2024:

1. Beslut dig for EN GANG FOR ALLE, at træning skal være top 5 prioritet i dit liv

Mennesker der træner dagligt har træning, som topprioritet i deres liv. Det betyder ikke, at træning er vigtigere end fx deres børn. Men det betyder, at træningen ligger oppe i top 5 sammen med de aller vigtigste ting i livet, og at træningen er årsagen til, at alle de andre ting fungerer. At vi erkender, at vi får overskud til vores børn/familie, arbejde og andre ting, som ligger i top 5, netop fordi træning er en fast daglig rutine.

Jeg oplever nogle gange, at folk siger, at de ikke har tid til at træne. Jeg siger: Du har ikke tid til at lade være!

Dit liv bliver både kortere og dårligere, når du ikke prioriterer din træning. Din tid skal tilpasses din træning ikke omvendt!

 

2. Forsvar din træning!

Der vil altid være ting og mennesker, som prøver at tage din træningstid fra dig. Kæresten i sengen om morgenen, når der er udendørstræning lørdag morgen. Vejret – det er sjovt nok altid enten for godt eller for skidt! Arbejdet. Huslige/familiære opgaver. Sociale medier, underholdning osv.

Det er din opgave at forsvare din træning over for alle disse lokkemidler, så alt det andet ikke overtager. Det er DIG, der skal skubbe ting til side og slukke for telefonen, skubbe kæresten til side og komme afsted eller rulle yogamåtten ud. Det er KUN DIG der kan gøre det.

Skub ting til side og hold fast i dine træningsaftaler med dig selv. Det er det der gør, at du har overskud til alt det andet.

 

3. Træn hellere ofte og kort (med kvalitet/ alignment) end langt og sjældent

Små skridt fører til store resultater. En vane er, når du gør noget mindst en gang om ugen. Ikke færre!

Hvis du gerne vil skubbe din skavankalder længere væk, holde din ryg smertefri og stærk, kunne gå op ad trapperne uden at knæene gør ondt, føle dig stærk, bevægelig og ung, så skal du træne mere end en gang om ugen.

Men det behøver ikke at være lange træningspas. Det kan være mikrotræning, som du fx finder i mit online-arkiv. Her finder du effektive programmer på ned til 10 minutter. Lav dem på daglig basis og oplev en kæmpe forandring.


4. Fokuser på den velvære og de fremskridt du oplever hver gang du træner

Når du skal afsted til træning, så hold fokus på den velvære, som du ved, du opnår ved bevægelse. Fokuser på det legende, udviklende og omsorgsfulde ved bevægelse.

Bevæg dig med udgangspunkt i nysgerrighed og udvikling af dig selv og dit forhold til din krop.

Træning er selvudvikling på højt plan!

 

5. Træn så du kan træne igen i morgen

Især i januar ser man mange løbe afsted for at komme igang. Man presser sig selv for hårdt, hvilket ikke kun fører til skader, men også gør det for svært at holde gejsten.

Pres ikke dig selv så meget, at du mister lysten til at bevæge dig igen i morgen.

Du kan holde din træningsrutine, hvis den er tilpas overkommelig enten i form af korte, effektive træningspas, eller at du tilmelder dig fx et hold 2-3 gange om ugen i stedet for 5-7 gange.

 

Se holdplanen her

Læs mere om Yogalivings abonnementer her

User Avatar

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
Search