Yogaliving Træning

Hvordan bevæger du dig, når du holder fri?

I dag, da jeg underviste mit seniorhold, fortalte flere af dem, at når de tager på ferie oplever de, at deres skavanker begynder at komme tilbage.

Mine seniorelever er mine mest trofaste elever. De kommer fordi de ved, at de får ondt, hvis de ikke passer deres mavetræning, hoftemobilisering, rygtræning osv. De ved, at jo mindre de bevæger sig, jo mere udsatte bliver de overfor skader. De ved også, at når de passer deres træning hos Yogaliving, så får de det bedre. De bliver mere robuste og kan klare hverdagen uden smerte.

En klog træner sagde engang:
De fleste SKADER i kroppen kommer, når vi BEVÆGER os for MEGET og for HURTIGT, efter at vi har bevæget os for LIDT alt for LÆNGE.

Jeg tror, at vi alle kender til at blive viklet ind det paradoks. Nemlig at en skade kommer i det øjeblik, vi endelig får lettet bagen fra skrivebordsstolen og beslutter os for at bevæge os mere.

Og den umiddelbare efterrationalisering bliver naturligt nok at bevægelse er farligt, at havearbejde er farligt. At man bliver skadet af at gøre rent, male huset, danse, tumle med børnene. Det gik jo meget godt indtil man begav sig ud i disse aktiviteter.

Yogaliving - Yoga på FrederiksbergMen det er der, vi skal stoppe os selv. For når vi er så sårbare over for så basale ting som at rydde op efter sig selv, passe egen have, lege, gå, løbe, så er det ikke fordi, der er noget galt med disse aktiviteter. Nej skaderne dukker op fordi vi – inden vi gav os i kast med disse opgaver – har været for inaktive alt for længe. Jo mindre vi bevæger os, jo mere sårbare bliver vi overfor at bevægelse kan føre til skader. Og til sidst skal vi bare række ud efter tandbørsten for at få en diskusprolaps.

Når min yogaundervisning med tiden er blevet mere og mere alignment-fokuseret og mere og mere fokuseret på bevidst, sikker og opbyggelig træning og mindre fokuseret på spontanitet, akrobatik og fri leg, så er det netop på grund af ovenstående erfaring. Med alderen og med et langt liv bag os på en kontorstol, bliver fri bevægelse mere og mere risikabel. Desværre. Ryg- og knæskader er normen allerede i 30’erne. At man ikke kan bukke sig forover fra hoften eller sidde i en squat er normalt. De færreste kan stå på alle fire uden at få ondt i håndleddene osv osv.

Derfor ser jeg det som min opgave at give den danske kontorkrop nøje udvalgte bevægelsesopgaver, som kun bygger op og skaber robusthed i forhold til at kunne leve livet mere aktivt – også i en høj alder. Man kan sige, at de øvelser jeg (og mine ansatte) giver dig i mit studie og her online, er øvelser, som skal sætte penge ind på kropspensionen. Så du kan bevæge dig mere og sjovere uden at blive skadet.

Formålet med min undervisning er aldrig, at du skal kunne få fødderne om bag nakken eller at du skal være god til yoga. Nej, yoga er et redskab til at forbedre dit liv og komme ud af smerte. Yoga har ingen værdi i sig selv. Men det har dit liv i høj grad, hvis din krop ikke gør ondt og hvis du kan bevæge dig frit uden at blive skadet.

Derfor giver jeg dig nu mine første online træningsfilm gratis til alle jer, der gerne vil træne med mig, også når jeg – og du – er på ferie. De kommer fra min bog “Yoga – Øvelser i at leve livet”. Med dem håber jeg, at du kan blive inspireret til at bevæge dig mere uden skader og dermed få det bedre.

Klik her for at se mine gratis træningsvideoer >

Du kan naturligvis også stadig komme på vores hold i Yogaliving. Vi kører på lavt blus hen over ferien, men holder åbent hele sommeren. Se holdplanen her.

Mange hilsner fra
Louise Fjendbo Jørgensen

 

 

User Avatar

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
Search