skip to Main Content

Kin Ukon – Fermenteret gurkemeje

275,00 kr.

Tabletter af 100% gurkemeje fra Okinawa. Fremstillet af fermenteret gurkemeje af typerne Spring, Autumn og Purple.

 • Stærke antioxidanter til detox
 • Immunsystem-booster
 • Kraftig antiinflammatorisk virkning
 • Neutraliserer frie radikaler
 • Giver huden glød og vitalitet
 • Letter tømmermænd.

Glas med ca. 500 tabletter – nok til knapt 2 måneder ved normalt indtag.

5 på lager

Varenummer (SKU): YL-176 Kategorier: ,

Beskrivelse

KIN UKON – 100% naturlig gurkemeje 

Kært barn har mange navne, hvorfor naturens superantioxidant og inflammationshæmmer, gurkemejeroden, også omtales som både „vidunder-roden,“ „superfood“ og „Beauty-Hero.”

I Asien har man i over 2.500 år brugt gurkemeje som naturmedicin (antibiotikum), og i Indien udgør gurkemejeroden en væsentlig bestanddel af det holistiske sundhedssystem, ayurveda. Takket være gurkemejens helbredende egenskaber, og årtusinders traditioner hermed, kan vi i dag i den vestlige verden nyde godt af dens talrige positive egenskaber for vores helbred.

Helt fra Okinawa, den japanske ø med verdens højeste koncentration af 100-årige, præsenterer vi premium gurkemejeproduktet KIN UKON – et 100% naturligt gurkemejeprodukt sammensat af tre forskellige gurkemejesorter, der indeholder curcumin og som har en høj biotilgængelighed. 

Gurkemejes positive egenskaber

Gurkemejerodens positive egenskaber for helbredet skyldes primært det aktive ingredienskompleks, curcumin, der er en super stærk antioxidant.

Adskillige videnskabelige undersøgelser redegør for årsagerne til curcumins mange positive virkninger. Curcumin hæmmer inflammation (betændelse) i kroppen pga. de stærke antioxidanter. Resultatet er et styrket immunsystem, fordi kroppen får “hjælp” til at bekæmpe betændelsestilstande og dermed kan bruge sin kraft på at beskytte mod diverse virusser, bakterier og svampe.

De fleste civilisationssygdomme har én ting til fælles: oxidativ stress, tilstanden hvor der er for få antioxidanter i kroppen i forhold til mængden af inflammation. Inflammation beskadiger cellerne ved at danne frie radikaler. Frie radikaler beskadiger vores genetiske informationer (DNA), hvilket er udgangspunktet for udviklingen af kræft. Curcumin kan bidrage til at neutralisere frie radikaler, fordi det virker antiinflammatorisk. 

Sygdomme kan forebygges, eller endda helbredes, fordi gurkemeje/curcumin:

 • virker antiinflammatorisk grundet de stærke antioxidanter
 • beskytter kroppens celler ved at neutralisere frie radikaler
 • fremskynder kroppens afgiftningsproces
 • virker cellefornyende med synlig anti-aging effekt på hud/udseende
 • lindrer artrose-smerter
 • lindrer gigt og rheuma-smerter
 • stimulerer leverfunktionen
 • stimulerer fordøjelsen
 • lindrer/forebygger migræne/hovedpine
 • kan reducere inflammation i hjernen og derved forebygge Alzheimers sygdom
 • kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme pga. antioxidative og antiinflammatoriske egenskaber
 • hæmmer Herpes-simplex-virus
 • reducerer tømmermænd efter indtagelse af alkohol*

Biotilgængelighed

Vi bliver ofte spurgt, hvordan KIN UKON bedst indtages for at opnå optimal absorption af dets aktive ingredienser – med peber/piperin, fedt eller ”bare som det er”? 

For at kunne svare herpå, vil vi i det følgende informere om biotilgængelighed og de forskellige måder, hvorpå gurkemeje kan indtages. Biotilgængelighed betyder: mængden af ​​et indtaget stof, som kroppen kan optage og drage nytte af – at stoffet når ud i blodet.

I mange år har gurkemeje nydt stor positiv opmærksomhed indenfor forskning og sundhed. Dette skyldes primært den stærke antioxidant, curcumin. Det er imidlertid også velkendt, at gurkemeje/curcumin har en lav biotilgængelighed, altså at stoffet curcumin har svært ved at blive optaget i tarm og blodomløb. Den lave biotilgængelighed skyldes, at curcumin ikke er vandopløselig, men fedtopløselig. Men der findes forskellige måder, hvorpå absorptionen af curcumin kan forbedres. 

Videnskaben har forskellige eksempler herpå:

 

Gurkemeje med peber/piperin

Der er videnskabelig dokumentation for, at piperin, den vigtigste aktive ingrediens i sort peber, øger gurkemejens biotilgængelighed med en faktor på 20! Dette har bl.a. resulteret i, at der i dag findes et bredt sortiment af gurkemejeprodukter tilsat piperin på markedet for kosttilskud.

Ifølge de seneste undersøgelser anses piperin i kombination med gurkemeje dog ikke som problemfrit, da det kan medføre en række negative bivirkninger. Piperin fremmer fordøjelsen, hvilket kan hæmme nedbrydningen af ​diverse stoffer i kroppen. Det kan f.eks være en ulempe i forhold til indtagelse af medicin. Endvidere øges tarmslimhindens gennemtrængelighed – ikke kun for curcumin, men for alle stoffer.

Således kan kroppens egne affaldsstoffer samt skadelige miljø- og andre giftstoffer fra omverden, mod hvilke tarmbarrieren egentlig skal beskytte os, nå ud i blodomløbet. En mere gennemtrængelig tarmbarriere øger risici for lidelser som betændelse eller allergi.

 

Gurkemeje i micelleform 

Produktionen af ​​micellar curcumin er relativt ny. Ved den såkaldte micelleteknologi “pakkes” det fedtopløselige curcumin, ved hjælp af en syntetisk emulgator, i små bobler (miceller), som gør curcuminen vandopløselig. Således kan curcumin i micelleform lettere optages i kroppen.

Det siges, at biotilgængeligheden for micellar curcumin, er 185 gange højere end for naturlig curcumin. Imidlertid kan den syntetiske emulgator (Polysorbate 80) føre til tarmfloraforstyrrelser og endda til tarmbetændelse. Andre skadevirkninger kan ikke udelukkes.

Det skal også nævnes, at der hidtil ikke foreligger resultater om, hvorvidt virkning og tolerabilitet af ​​micellar curcumin, er bedre end ved ​​”naturlig” curcumin. Hidtil er kun biotilgængeligheden blevet testet.

I Asien, hvor gurkemejen har sin oprindelse, er dens sundhedsfremmende egenskaber blevet værdsat i flere tusinde år. Absorptionen af dens virkemidler fremmes her på en naturlig måde:


Gurkemeje med fedt

“Forebyggelse er bedre end helbredelse” – tilpasning af ernæring efter dette princip er dybt forankret i asiatiske kulturer. Her beriger gurkemeje ofte menuen som et lækkert krydderi, og på samme tid som en fordøjelses-, galdestimulerende, leverbeskyttende og antiinflammatorisk ingrediens. Regelmæssigt i små mængder og tilberedt i fedtholdige måltider – så det fedtopløselige curcumin kan optages i kroppen med gavnlig virkning for helbredet.


Fermentering

Fermentering er en gammel form for konservering og forfining af levnedsmidler. Under fermenteringsprocessen aktiveres: vitaminer, mineraler, sporelementer, amino- og fedtsyrer, sekundære plantestoffer og enzymer af mikroorganismer – så de nemmere kan optages i kroppen.

Samtidig forårsager mikroorganismerne en tilvækst af de aktive stoffer. Japan er kendt for sine avancerede traditionelle fermenteringsteknikker, som resulterer i højaktiv vitalstofkoncentration med høj biotilgængelighed til følge. 

 

KIN UKON – roden til alt godt

KIN UKON er en nøje sammensat blanding af tre forskellige sorter gurkemeje. En metode fra den traditionelle japanske naturmedicin (Kampo) – resultatet er en synergetisk virkning. Det vil sige, at gurkemejens aktive inholdsstoffer komplementerer og forstærker hinanden optimalt med henblik på virkning og biotilgængelighed.

I løbet af fremstillingsprocessen fermenteres blandingen. Under fermenteringen opstår der bl.a. en koncentration af virkstofkomplekset curcumin, samtidigt med at biotilgængeligheden øges, fordi fermenteret curcumin lettere optages i tarmen. 

Derudover indeholder gurkemejeroden, fra naturens hånd, fedt (KIN UKON indeholder 26g fedt pr.100g). Naturen ved altså selv, hvad der skal til! Derfor er det ikke tvingende nødvendigt, at indtage KIN UKON med ”ekstra” fedt. Men for at fremme absorptionen yderligere, kan KIN UKON dog med fordel indtages til et fedtholdigt måltid.

I KIN UKON er der altså tre måder hvorpå biotilgængeligheden er optimeret, indenfor rammerne af hvad naturen foregiver – og altså ikke kun i forhold til biotilgængeligheden, men også i forhold til optimal virkning og fordøjelighed.

Det maksimale er ikke altid det rigtige! Som beskrevet er det vigtigt, at gurkemeje/curcumin optages i kroppen, for at det kan virke. Men det er også vigtigt, at mængden der optages er sund for kroppen. Denne mængde er individuelt forskellig, men som generel retningslinje citerer vi den amerikanske farmakolog Dr. Jennifer Jamison: ”Curcumin bør indtages i en afmålt dosis på 100 mg. pr. dag., da denne dosis er fordøjelig for kroppen”.

Et dagligt indtag af 100 mg curcumin svarer til ca. 15 stk. KIN UKON kugler. 

Back To Top
Search

Må jeg skrive til dig? Få dyrebar viden om bevægelse og biomekanik, gode tilbud og nyheder fra studiet - direkte i din indbakke. 

Nyhedsbrev