Mine fredag eftermiddage som teenager foregik foran vores sort/hvide B&O TV i mit meget farverige 80’er joggingsæt. Klokken 17.00 var vi klar, min mor og jeg, for her viste de programmet “Stræk dig sund”.

img_0048

Cecilie Sebastian

Mine fredag eftermiddage som teenager foregik foran vores sort/hvide B&O TV i mit meget farverige 80’er joggingsæt. Klokken 17.00 var vi klar, min mor og jeg, for her viste de programmet “Stræk dig sund”. Det var et program med Yogaøvelser, åndedrætsteknikker og afspænding. Jeg var vild med det og kimen til mit yogaliv blev sået.

Jeg stod på hovedet, trak vejret, samlede urter, lavede yogastillinger og ansigtsøvelser, mediterede, og lavede tarmskyldninger på værelset (kan ikke anbefales).

I 1996 boede jeg i Rishikesh, Indien, og var i mesterlære hos en Hatha Yoga munk (Swami Samarpanananda). Her blev jeg trænet i Hatha Yoga, meditation og Mantras betydning. Jeg fik også mulighed for at lave Karma Yoga ( yogisk disciplin, hvor du hjælper din mester) i en Ayurvedisk læge/skønhedsklinik, hvor jeg fik indsigt i ansigtsyoga og ayurvediske foryngelsesmetoder.

Jeg uddannede mig i 2004-2007 til yogalærer v/Guni Martin og Kirsten Breland. Og er i dag yogaunderviser med speciale i Hatha Yoga,  Ansigtsyoga og Yoga Nidra.

I mine klasser er der plads til alle og jeg bestræber mig på at give variationer af stillinger, hvis nogen føler sig for udfordrede, eller har behov for mere udfordring.

Du bliver grundigt instrueret i styrkende og smidiggørende øvelser, klassiske yogastillinger,  masser af åndedrætstræning, ansigtsyoga, afspænding og meditation.

Jeg er af den overbevisning, at de oplevelser og resultater vi har i vores liv, er en reflektion af vores indre tilstand. Er der f.eks. meget modstand og negativitet i dit sind, møder du meget modstand og negativitet i dit ydre liv.

Føler du dig rig og elsket, vil du møde kærlighed og overflod. Den tilstand, vi ønsker os i vores krop, arbejdsliv, parforhold, økonomi og relationer – f.eks. fred, harmoni, styrke, rigdom, sundhed, skønhed – kan kun manifestere sig, hvis den tilstand er tilstede i vores indre liv, i vores tanker og følelser. Yoga kan kultivere denne indre tilstand.

Back To Top
Search