skip to Main Content

Uddannelse som bevægelseskonsulent
hos Yogaliving

Er du yogalærer eller kropsbehandler og ønsker at efteruddanne dig som bevægelseskonsulent, så er denne uddannelse noget for dig. Her får du mere viden om, hvordan man analyserer problemer i bevægeapparatet og hvordan man med alignment og viden om biomekanik med enkle øvelser kan hjælpe klienter ud af smerte og til en forbedring af deres bevægelighed.

Hvad indeholder uddannelsen

Uddannelsen består dels af et praktisk forløb, hvor du følger Louise, mens hun underviser i en række klienter i enetimer. Og dels deltager du i 5 teoretiske moduler, hvor du bliver klædt på teoretisk og praktisk, til at deltage på, forstå og lære af enetimerne. Det sidste modul er et erfaringsudvekslings modul, hvor vi repeterer og uddyber de erfaringer du har fået

Når du deltager på enetimerne vil klienterne være ældre med hofte-, skulder eller ryg problemer. Det kan også være yngre mennesker med sportsskader eller stressramte eller skadede kontorkroppe.

Under enetimerne observerer du undervisningen samt noterer i en logbog, som du får på uddannelsen.

Efter undervisningen (når klienten er gået) gennemgår vi konsultationen i ca 30. min Du har her mulighed for at stille uddybende spørgsmål og vi repeterer den teoretiske begrundelse for de valg jeg traf og de øvelser jeg lavede med klienten, så du får en dybere forståelse af, hvorfor øvelserne virker på lige præcist denne konkrete kropslige problemstiling.

Som supplement til enetimerne følger du 20 timers holdundervisning i bevægelse, alignment og biomekanik fordelt på 5 moduler. På disse moduler vil der ud over teori også være gennemgange af forskellige øvelsesprogrammer fra undervisningsmaterialet.

Det sidste og 5. modul er et opsamlingsmodul, hvor din teoretiske og praktiske erfaring bindes sammen atter en gang.

Under forløbet anbefaler jeg, at du samtidig selv giver bevægelseskonsultationer, for at afprøve det du lærer under uddannelsen. Disse erfaringer gennemgår vi også på det 5. modul.

Det forventes at du under uddannelsen følger Louises undervisning i Yogaliving med som minimum 30 sessions hen over et år for at mærke teknikkernes effekt på din egen krop, og så du bedre kan videregive dem til andre.

Varighed og datoer 2018

Uddannelsen som bevægelseskonsulent hos Louise Fjendbo indeholder 10 enetimer (a 60 min) med Louise som underviser, plus 30 min efterfølgende gennemgang og teoretisk overbygning. Derudover skal du deltage på 5 moduler af 3-4 timers teoretisk undervisning.

Enetimerne ligger i tidsrummet mellem kl 11-14.30 på hverdage og aftales løbende hen over året.
De 4 første teoretiske moduler skal tages inden enetimerne og ligger på følgende dage og tider:

yoga-uddannelse

  • Modul 1: Lørdag den 8. september 2018 kl 11-16
  • Modul 2: Søndag den 7. oktober 2018 kl. 11-16
  • Modul 3: Søndag den 4. november 2018 kl. 11-16
  • Modul 4: Søndag d. 18. november 2018 kl. 11-16
  • Modul 5: Søndag d. 5. maj 2019 kl 11-16

Både de 10 enetimer og de 5 teoretiske moduler er obligatoriske. Er man forhindret i at deltage, på de teoretiske moduler tilkøbes ekstraundervisning i form af enetimer til 800,- kr./t.

Ønsker man at udvide sin uddannelse med flere “mesterlære”- enetimer kan de efterfølgende tilkøbes til 1.000,- kr./t.

Der er ikke nogen eksamen på denne uddannelse. Og den er ikke certificeret. Du får et diplom, som bevis på at du har gennemført uddannelsen, hvor der også vil stå beskrevet hvad du har gennemgået på uddannelsen.

Uddannelsen er ikke certificeret.

Underviser på uddannelsen

louise

Louise Fjendbo Jørgensen, Yogalærer og cand.mag

Louise Fjendbo Jørgensen har undervist i yoga siden 2003. Ud over at undervise faste hold i Yogaliving på fuld tid og afholde yogaretreats driver hun også yogastudiet, Yogaliving. Hun skriver om yoga i bøger, artikler og blogs. Louise har desuden udannet yogalærere på sin 200-timers Yogalæreruddannelse gennem de sidste 10 år.

Hun har selv flere yogalæreruddannelser bag sig og har de sidste 15 år primært videreuddannet sig i yoga-alignment, kroppens biomekanik og hensigtsmæssig bevægelse og funktionel mobilitet (primært hos Jordan Bloom og Katy Bowman). Hun bruger sin viden om bevægelse i sin undervisning på hold og enetimer (so bevægelseskonsulent) med især sportsfolk og folk med ryg-, nakke-, hofte- knæ- og skulderskader.

Louise er desuden cand.mag. og har en baggrund i kommunikationsbranchen, men har undervist i yoga og som bevægelseskonsulent på fuld tid siden 2006.

Tilmeld dig uddannelsen her

Kontakt os direkte på:

+ 45 22 74 60 54

Eller udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig og sender vores undervisningsplan med yderligere information om indholdet på vores uddannelse.

Tilmeldingen til uddannelsen 2018/19 skal ske senest den 8. august 2018.


Hvorfor er denne uddannelse vigtig?

Vi lever i et stillesiddende samfund, hvor manglende bevægelse gør os invalide. Samtidig lever vi en bevægelseskultur, som opfatter nærmest hvilken som helst sport, høj puls og træning, som noget der gavner kroppen og som løsning på problemet med inaktivitet. Det er som om, at bevægelse i hvilken som helst form betragtes som sundt.

Viden om kvaliteten af vores bevægelser og effekten af dem på godt og ondt , mener jeg, kan ligge på et meget lille sted hos trænere, yogalærere, behandlere, læger og hos den almindelige dansker, som er prisgivet et system, som ikke har kompetencer til at hjælpe, når det gælder viden om bevægelse.

Jeg har gennem 20 år videreuddannet mig som yogalærer inden for kroppens biomekanik, alignment og hensigtsmæssig bevægelse (primært hos Jordan Bloom og Kathy Bowman). Jeg har undervist i alignment yoga og uddannet yogalærere gennem 10 år. Ud over undervisning på mine daglige hold, workshops, retreats og yogalæreruddannelser har jeg har brugt min viden og erfaring til at hjælpe klienter på enetimer, med at lave øvelser, som reparerer skader i kroppen, bygger op og forebygger.

Gennem de sidste mange år er de enetimer, som jeg før kaldte yogasessions, blevet mere og mere analyserende og terapeutiske og mindre yogaagtige. Folk i alle aldre er begyndt at opsøge mig når kroppen skal repareres med bevægelse. Min viden er i dag meget bredere end “bare” yogalærer. De klienter der kommer hos mig er alle typer af mennekser. Det er alt fra topatleter og sportsfolk til ældre mennesker og kontofolk.

Det jeg giver mine klienter er langt mere end blot en yogatime. Det er en analyse af deres bevægemønstre og vaner og deres mangel på bevægelse i bestemte retninger. Jeg finder frem til hvor de mangler mobilitet og hvor de mangler styrke (som er årsagen til de fleste problemer i bevægeapparatet). Jeg analyserer mig frem til årsagen til problemet set ud fra biomekanikken og alignment. Og medicinen jeg giver er øvelser samt vigtig viden om årsagen til klientens problemer.

Når man går ud af døren hos mig, har man en bedre viden om, hvorfor man har ondt og hvad man skal gøre ved det. Man skal kunne mærke en forbedring ikke efter 10 gange, men efter 1. gang.

Jeg leverer altid høj kvalitet og har en høj successrate med at hjælpe klienter, som fysser, behandlere og trænere ikke har kunnet hjælpe. Derfor kalder jeg mig idag ikke kun yogalærer men også bevægelseskonsulent. Og jeg vil gerne give den viden og erfaring videre til andre, så vi kan hjælpe så mange mennesker som muligt til at få et bedre liv og en sundere krop. Jeg har selv opbygget uddannelsen. Den er baseret på dels den teoretiske viden jeg har og den erfaringsbaserede viden jeg har fået ved at afprøve teorien i praksis på mine klienter gennem de sidste mange år.

SaveSave