skip to Main Content
Yogalæreruddannelsen Hos Yogaliving

Yogalivings uddannelse er intens og grundig

Yogalivings uddannelse skal hæve niveauet.

På min yogalæreruddannelse er det en stående joke, at man så vidt muligt undgår at gå på toilettet når jeg underviser. Fordi man risikerer at gå glip af noget vigtigt.

Yogalivings uddannelse er intens og grundig. Om 3 uger springer 11 nye, dygtige yogalærere ud. De har uddannet sig hos Yogaliving. De har valgt vores uddannelse fordi de ved, at med grundighed og kvalitet når man længst. De er ikke kommet nemt til den. De har fået vigtig viden om bevægelse, som ikke kun yogalærere burde have. Men som alle mennesker i den vestlige verden burde have adgang til. Det er den feedback, jeg får. En af min elever på min uddannelse i år er gymnasielærer i idræt. Hun har gjort dele af Yogalivings undervisning til pensum i hendes undervisning.

Yogalivings uddannelse er spækket med vigtig viden om bevægelse. Ikke kun om yogaøvelser. Men om bevægelse. Hvordan man bygger kroppen op, så den er både stræk og smidig. Hvordan man undgår og genoptræner efter skader. Viden om funktionel og passiv mobilitet. Bevægeretninger. Alignment. Alsidig bevægelse. Hvordan man stabiliserer et led, inden man mobiliserer. Hvad der for bevægeapparatet er gavnligt ved den enkelte yogaøvelse. Hvordan tendenser og dårlige bevægelsesvaner kan tages med ind i vores yogapraksis, hvis man ikke er opmærksom på alignment. Hvorfor passive stræk kan skade kroppen (dvs. hvorfor mange bliver skadet af yoga). Hvordan man justerer og “prehaper” sine elever mod skader osv osv.

Det er ingen hemmelighed, at med yogaens popularitet er mængden af skader også vokset hos folk, der har været udsat for inkompetent undervisning. At kunne undervise i alignment er ikke kun nødvendigt som yogalærer. Alle, der underviser i bevægelse, burde have viden om alignment for at gavne deres elever. Desværre er fokus i yogaverdenen ofte et helt andet sted: Meridianbaner, som skal tilgodeses, chakras som skal aktiveres. Man bilder folk ind, at man renser kroppen, når man laver yoga i et varmt rum. Der er middelalderlige historier om, at man ikke må vende omvendt, når man har menstruation eller twiste, når man er gravid osv osv osv.

Jeg kan huske, at jeg på min første uddannelse blev bildt ind, at man ved at sidde i lotusstilling kunne opnå at komme i lige så god kondition som en marathonløber! Jeg har haft et utal af elever på mine enetimer, som kommer med skader fra dårlig yoga fordi deres underviser ikke vidste noget om, hvordan man stabiliserer et led inden man mobiliserer. Eller som har undervist i passive stræk på svage muskler. Og når jeg taler med fysioterapeuter og kiropraktorer hører jeg, at de fraråder folk at gå til yoga. Simpelthen fordi deres patienter kommer med så mange yogaskader i skuldre, knæ og rygskader.

Yogalivings yogalæreruddannelse er sat i verden for at hæve niveauet for yogalæreruddannelser. Hos os garanterer vi et tårnhøjt niveau af erfarne undervisere, som ikke kun har mange uddannelser bag sig, men som også har mange års erfaring med bevægelse og kropsligt arbejde. Det er vigtigt i et fag, hvor bevægelse er i fokus.

Mit mål med Yogalivings uddannelse (og undervisningen i studiet) er, at man skal kunne komme til yoga og føle sig tryg ved at underviseren ved noget om hensigtsmæssig bevægelse og leverer kvalitet.

 

Relaterede blogindlæg:

Min livsopgave

Velfærdskroppens kollaps

Yoga er ikke et mål i sig selv

 

Back To Top
Search

Må jeg skrive til dig? Få dyrebar viden om bevægelse og biomekanik, gode tilbud og nyheder fra studiet - direkte i din indbakke. 

Nyhedsbrev