fbpx
skip to Main Content
Hvor Meget Står Der På Din Kropspension?

Hvor meget står der på din kropspension?

Kender du det? Du har siddet det meste af dit liv på en stol og arbejdet for at spare op til pensionen, så du kan nyde din seniortilværelse. Og nu hvor du skal til at nyde livet og bruge de forhåbentlig mange, skønne penge, ja så er kroppen slidt, stiv og svag efter de mange år på en stol.

Du har højst sandsynligt lidt af adskillige kropslige skavanker gennem dit arbejdsliv. Og de er – hvis man kigger på statistikkerne – tiltaget, jo højere du er kommet op i årene. Du har måske endda fået dig en varig skade i ryg, knæ, skulder, nakke eller hofter, ligesom flertallet af de andre stillesiddende danskere. Og nej, det er ikke alderen, der er skyld i det, men de mange år på stolen – kombineret med dårlige bevægelsesvaner.

Med andre ord: Mens pensionsopsparingen voksede lavede du overtræk på kropskontoen.

Jeg er efterhånden kendt for at være noget, der minder om yogaverdenens Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm (hvis du ikke ved hvem hun er, så skynd dig at podcaste radio 24-7s “Den korte weekendavis”). Og jeg stiller derfor, bramfrit og i hendes ånd, de lidet flatterende men absolut vigtige spørgsmål:

  • Hvad fanden skal du med en fed pensionsopsparing, hvis du ikke engang kan tørre dig selv i røven, fordi du ikke kan dreje din torso?
  • Hvad skal du med din dyre villa, hvis du ikke kan komme op ad trappen, ud af sengen eller er nødsaget til spise færdiglavet skodmad i dit dyre køkken, fordi slidgigt forhindrer dig i at holde på en kniv og en kartoffel?

De mange rejser, du havde glædet dig til? Dem kan du godt droppe, for du kan ikke gå og holde balancen på de stejle, snoede brostensgader i Rom. (Det ville i øvrigt være dybt uansvarligt at bevæge sig ud på en rejse, for du får med høj sandsynlighed demens lige om lidt og kan ikke huske, hvor du er eller navnet på dine børn. For din hjerne skrumper, når du sidder stille i mere end en time ad gangen).

Du kan ikke lege med, passe eller bære dine børnebørn, for du har slidgigt i hænder og fingre, svage skulderled og dårlig ryg. Du bliver afhængig af smertestillende medicin (som du får et hav af bivirkninger af) og du bliver nødt til at gå med ble og lugte lidt af tis, fordi hele dit underliv er blevet u-funktionsudygtigt af et helt liv på en stol.

Det er sandheden, som du ikke vil høre, for lige nu går det jo nogenlunde, og så slemt kan det vel heller ikke være…

Men jo, det kan det, og det er det allerede for flertallet i mine forældres generation. Og det bliver langt værre for min egen generation, fordi vi slet ikke har bevæget os en brøkdel af hvad de har og fordi vi har spist tonsvis af færdiglavet mad. Der er en regning, der skal betales for de mange stillesiddende timer igennem et langt liv. Og den kommer på et tidspunkt. You just wait and see!

Mit gæt er, at jo større din pensionsopsparing er, jo mere gabende tom er din kropskonto!

Jeg har gennem årene som yogalærer og kropskonsulent i den rige del af landet haft utallige velbjærgede klienter, som har flere penge på husholdningskontoen, end jeg samlet kommer til at tjene i hele mit liv, men hvis livskvalitet jeg ikke vil bytte med. Et liv hvor kroppen gør ondt og hvor man er begrænset i sin bevægelighed, er for mig det fattigste og mest uværdige liv, jeg kan forestille mig.

Tanken om at skulle være afhængig af at andre skal køre mig rundt, bade mig, tørre mig bag i og lave mad til mig er ubærlig. Hvis jeg en dag når dertil, håber jeg, at der er opfundet en eller anden form for barmhjertighedssprøjte, som jeg kan tage og gøre det forbi, så jeg ikke længere er til gene for samfundet.

I Danmark bruger vi ufattelige summer på at holde liv i gamle mennesker, som ikke kan selv. Vi reparerer og behandler på den mest håbløse, passive og dyre måde, som ikke gør folk i stand til at komme ud af smerte og ikke gør dem i stand til at klare sig selv. Vi lægger låg på de reelle problemer (som handler om at få mere styrke og mobilitet i kroppen) ved at overmedicinere og behandle med fysioterapi og Body SDS osv. Folk elsker det, for så behøver man ikke at komme ud af sin komfortzone og tage ansvar for kroppen). Hensigtsmæssig træning er ikke en del af sundhedssystemet. Og den manglende viden koster os dyrt og giver folk en elendig livskvalitet.

Det har jeg i al beskedenhed tænkt mig at rette op på. Yogaliving tager opgaven på sig og får vendt denne usunde udvikling i det danske samfund. Vi starter til september. (Sig det videre til alle du kender der har ondt i kroppen!!)

Vi har allerede i mit studie hjulpet et hav af klienter og elever med rygproblemer, piskesmæld, hoftesmerter, skulderskader, slidgigt osv osv. Også dem, der har været afhængige af behandlere, fysser, kiropraktorer og som har gået til dårlig træning og dårlig yoga. Og jeg har i de sidste år haft fornøjelsen af at hjælpe mange ældre mennesker, som ikke har kunnet bevæge sig og som har haft ondt overalt. Det har været så stor en succes, at jeg nu starter to hold for at kunne hjælpe endnu flere.

Til september introducerer vi Seniortræning. Det er ikke et yogahold, men jeg bruger min viden om biomekanik og alignment fra yogaen, og gør det enkelt og super effektivt og tilpasset ældre mennesker. Formålet med holdet er at give helt almindelige seniorer (+60) muligheden for at reparere skader fra det stillesiddende liv og at få sat det forsømte ind på krops-pensionen. Vi arbejder på at skabe bedre balance, styrke og mobilitet for alle – uanset hvor dårlig en funktionalitet man har. Alle kan være med.

Så hvis du er kommet frem til (måske mens du læser dette), at investeringen i din krop er langt vigtigere – eller ihvertfald lige så vigtig – som din pensionsopsparing, så kan jeg anbefale dig og dine aldrende venner/familie at komme forbi hos Yogaliving.

Mange tror at høj alder i sig selv er grunden til, at man får dårlig balance, knyster, stive hofter og slidgigt i hænder og fingre. Men høj alder er ikke årsagen. Årsagen til manglende mobilitet og styrke i kroppen, når du kommer op i en høj alder, er, at du har glemt at sætte ekstra opsparing ind på hofte, knæ, skulder og ryg-kontoen. Det gør du ved at bevæge dig alsidigt og hensigtsmæssigt. Jo flere stillesiddende år du har bag dig, jo flere skavanker hober sig op.

Hos Yogaliving kan vi hjælpe dig til at få mere hoftemobilitet, styrke dine skuldre, din ryg, mave og din balance. Og du kan tilmelde dig nu, hvis du vil være sikker på en plads, på vores eksklusive hold, der er specielt designet til seniorer (+60)

Hos Yogaliving er vi specialister i hensigtsmæssig bevægelse, som bygger kroppen op både hvad angår styrke og smidighed.

Seniortræning hver tirsdag kl. 10-11.15 og torsdag kl. 11-12.15. Holdstart tirsdag den 4. september 2018.

Pris: 890,- kr.  for 10 gange og 510,- kr.  for 5 gange

Du kan tilmelde dig i holdplanen ved at klikke her. Du kan også kontakte os på yoga@yogaliving.dk eller på tlf. 2634 1022.

 

 

Relaterede blogindlæg:

Velfærdskroppens kollaps

I Danmark går vi altid ned ad bakke og i skistøvler

 

This Post Has 2 Comments
  1. Fantastisk med Senior hold ? og det er da første gang jeg er glad for at pensionsopsparingen ikke er så stor ?
    Men har dog lidt til kropopsparing ???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search