fbpx
skip to Main Content

Bh’en er vor tids korset

Befri brysterne!

Dette billede er ikke et,  jeg er vild med at publicere. Men jeg gør det alligevel, fordi jeg synes at det er så r.. hamrende vigtigt!!

 

 

I mine yogatimer i denne uge laver vi twists og sidestræk/bøjninger. Og noget af det sidestræk er godt for, er lymfekirtlerne under armhulerne. Prøv at massere dig under dine armhuler. Er det ømt?

Det er IKKE meningen at det skal være ømt her. Årsagen er bøjle BH-er og BH-er som strammer rundt om brystet og brystkassen. Lige der hvor lymfekirtlerne og din åndedrætsmuskel burde have fri cirkulation og kunne bevæge sig frit.

Lymfevæske transporterer affaldsstoffer væk fra dine celler. Hvis du ikke har god cirkulation i dine lymfekirtler under armhulerne, fordi du bruger en bøjle-bh, så får du dårlig cirkulation ind i dine bryster. Hvis du har dårlig cirkulation i dine bryster, har du større risiko for at få knuder.

En anden vigtig viden som kræftems bekæmpelse også burde interessere sig mere for, er at gang er den bedste bryst-saver. Der er lavet interessante undersøgelser af brysternes bevægelser når du går. Gang er den eneste bevægelse/motionsform hvor brystet bevæger sig i alle retninger (vel at mærke når du ikke har BH på . Og heller ikke når du løber). De bevæger sig skiftevis ud til siderne frem og tilbage, op og ned. Og præcis DEN bevægelse giver brystet den optimale cirkulation, som holder brystet fri for ophobninger og som forhindrer dannelsen af knuder. Hvorfor hører man aldrig den historie? Fordi bevægelse og viden om bevægelse ikke er en del af sundhedssystemet (endnu). Den bedste forebyggende medicin du kan give din krop er bevægelse (selvfølgelig kombineret med sund kost og masser af hvile).

En sidste ting du skal vide om dine brysters velbefindende er, at når noget strammer om dine bryster så bliver det bindevæv og de muskler, som er skabt til at holde dine bryster, slapt. Når noget andet holder dine bryster, så tænker dit bindevæv: Fint den sparer vi væk og så bliver vævet vissent og slapt og endnu mere ucirkuleret.

Så smid bh’en eller køb nogle uden bøjle og som ikke har en stram strop rundt om din brystkasse.

Og hvis du tror, at du ikke kan være feminin eller smuk uden så tjek Femilets blonde bh’er ud. Det er den jeg har på, på billedet.
Jeg bliver nødt til at lave noget gratis reklame for dem. Så det er hermed gjort.
Eller køb nogle bløde undertrøjer i bambus eller uld/silke. Man kan faktisk godt gå uden BH. Prøv det. Jeg praktiserede det hele denne sommer og hold da op hvor er det skønt!
Jeg har ikke haft bøjle bh’er i mit skab de sidste 8 år. Og mine veninder griner af mig, når jeg fortæller dem at jeg også løber uden sports-bh. En tætsiddende yogatop kan sagtens gå (med min størrelse bryster – og ja jeg ved godt, at de ikke er store…)

Og et sidste tip: prøv at lægge mærke til at dine bryster bliver gladere og mere fyldige, når du går uden BH (især hvis du også masserer dem hver morgen med olie efter dit bad – og den tager vi en anden gang 🙂

Befri brysterne, piger, og få et bedre liv!

PS! Hvis du vil læse mere om bevægelse som vitaminer for din krop så følg, læs og lær fra Katy Bowman. Hun er HELT fantastisk!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search

Må jeg skrive til dig? Få dyrebar viden om bevægelse og biomekanik, gode tilbud og nyheder fra studiet - direkte i din indbakke. 

Nyhedsbrev