fbpx
skip to Main Content

Sundt, cirkuleret bindevæv med boldemassage

 

De af jer, der går til yoga hos mig har erfaret, at jeg det sidste års tid har brugt Therapy Balls (massage bolde fra Jill Miller) som afslutning i min undervisning. Boldene er et utroligt effektiv supplement til yogaen for at mobilisere og smidiggøre kroppen efter træning. Samtidig har de den effekt, at de beroliger nervesystemet. Så når vi i slutningen af yogatimen ruller rundt på boldene, bliver hele kroppen afslappet og vi bliver klar til afspændingen, som afslutter timen.

Boldene som jeg bruger er specielt designet til at løsne både bindevævet i de yderste hudlag og dybere inde omkring led og ledbånd og sener. Overfladens kvalitet og hårdheden/blødheden giver et tilpas tryk, som bindevævet reagerer på ved at give slip.

Flere af mine elever har responderet positivt på brugen af boldene. En kom til en enkelt yogatime, hvor vi brugte boldene i skulderen, og efter timen var hans frosne skulder repareret. Skaden var flere år gammel og en anden har fjernet smerten fra sin slidgigt i hoften med boldene. Jeg er overvældet over effekten af boldene, som adskiller sig fra alle andre bolde og skumruller jeg har prøvet.

Men hvad er det der sker, når vi bruger boldene på at løsne bindevævet?

Jo, for det første er effekten fra boldene stor, fordi vi bruger dem ofte. Hvor ofte får du massage? En gang hver måned, halve år eller når du er på ferie?

Det siger sig selv, at selv om det helt sikkert føles dejligt bagefter og er super godt for dit bindevæv, så er den langsigtede effekt minimal. Med boldene kan du, ved at bruge dem få minutter dagligt lige der hvor du har skader, stivhed, slid, skabe en varig effekt. Du kan ændre på strukturen i bindevævet og skabe varig cirkulation i vævet. (Ligesom al anden forandring så kræver det vedholdenhed og gentagelse for at skabe en forandring).

Man kan sammenligne bindevævets struktur med en svamp (en af de der natursvampe fra havet). Hvis en svamp er helt tør, er den hård og sprød og har let ved at gå i stykker. Hvis en svamp derimod er gennemvædet, kan man vride og klemme den, uden at den går i stykker. Bindevævet er på samme måde stærkest, hvis det er bevægeligt og cirkuleret af væske. Og det er mindst udsat for skader og brud, når det er velcirkuleret.

Når jeg arbejder med sportsfolk i yogaen lærer jeg dem at bruge boldene – især de steder de har arvæv fra skader eller bare generelt har ophobninger af syre og hårdhed. Det er en genial måde at forebygge skader på, så bindevævet har den optimale elasticitet.

Som noget nyt sælger jeg boldene i mit studie. Så kom forbi før eller efter en yogatime og køb et sæt.

Du kan også blive vejledt i at bruge boldene på den her lille video her

 

This Post Has 3 Comments

 1. Hej Louise
  Jeg bor i Nordjylland,så kan ikke lige kigge forbi ?Er interreseret i theraphy balls,kan kun finde dem i USA og tænker det nok bliver dyrt,og jeg måske skal købe dvd også? Hvad slags bruger du? Og hvad koster de? Kan jeg bare bruge dem uden dvd? Hvad Tænker du?
  Mvh Tina

  1. Kære Tina
   Tak for din mail. Du kan evt. købe dem på Amazon.de (dvs i Tyskland.
   God fornøjelse 🙂

   PS. jeg lægger snarest et par film på med boldene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search

Må jeg skrive til dig? Få dyrebar viden om bevægelse og biomekanik, gode tilbud og nyheder fra studiet - direkte i din indbakke. 

Nyhedsbrev