fbpx
skip to Main Content
Lidt Bedre Til At Være Mig …

Lidt bedre til at være mig …

Yoga bliver ofte betragtet som en praksis, hvor man sidder helt afslappet, siger underlige lyde og af en eller anden mystisk grund er helt i harmoni med sig selv og hele universet omkring sig. Ideen om at få den fulde indsigt. Og hvis man er heldig kan man også flyve…

Sådan ser det ganske givet ud udefra. Men træder man ind i en yogaklasse (i det mindste hos mig og andre tantrikere), så vil man opleve, at vi langt fra sidder stille og er i harmoni.

Yoga udsætter kroppen for maksimalt stress

Tværtimod så bevæger vi os hele tiden ind i afkroge af kroppens dybe spændinger og svagheder og dermed også sindets skyggesider. Her opdager vi, at hvis vi gik og troede, at alt var perfekt, så har vi levet på en løgn.

Vi graver dybt ind i vores inderste, grimmeste, mørke, komplekse dyb. Vi udsætter kroppen for maksimalt stress med udfordrende bevægelser. Vi skubber til de grænser vi troede vi havde for, hvad vi kan klare fysisk og mentalt. Hele tiden for at vise os selv at livet ikke er harmonisk, at intet er perfekt.

En ærlig relation med vores skyggesider

Og fordi livet og vi selv indeholder alle disse komplekse, uperfekte følelser, mønstre og begrænsninger har vi uanede muligheder og potentiale for at udvikle os.

Ved ikke at lyve og lade som om, vi har fundet den store, endegyldige sandhed men derimod at få kontakt med og skabe en tæt og ærlig relation til vores skyggesider, kan vi måske udvikle os. Vi kan ikke få magt over skyggesiderne, vi kan ikke kontrollere dem og vi kan slet ikke fjerne dem. Så vi kan lige så godt blive venner med dem og se, om vi kan lære af dem.

Yoga er relationen til alle vores indre verdner

Det er i det yogarum, jeg føler friheden til at være mig selv. Der hvor underviseren ikke er guru eller sidder hævet over andre. Og giver sig ud for at være perfekt. Hvor yoga ikke er en konkurrence om, hvem der kan få fødderne bag nakken.

I det rum kommer jeg nærmere mig selv, tilbage til mig selv. Jeg accepterer mig selv, og jeg bliver måske lidt bedre til at være mig.

At skabe den relation til mangfoldigheden af hvem vi er og ikke prøver at blive en kopi af en Gud, – det er yoga for mig.

Friheden til at være uperfekt og se livet og mig selv som den jeg er – eller de mange jeg er – var en af grundene til at jeg valgte yogaen for 15 år siden og stadig vælger den hver dag. Den er det bedste redskab jeg kender, til at være i verden. Den uperfekte og derfor perfekte af alle verdener.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search