fbpx
skip to Main Content

Hvad vil det egentlig sige, at vi lærer os selv bedre at kende, når vi dyrker yoga

Det må lyde som en cliché for folk der ikke selv praktiserer. Hvordan kan man blive klogere på sig selv ved at strække og styrke kroppen? Forskellen på yoga og fx badminton er, hvad det angår, at vi ikke praktiserer for at få en bold over nettet. Vi har ikke noget mål. Og vi skal ikke konkurrere med nogen. Istedet arbejder vi med opmærksomhed på kroppen, sindet og åndedrættet samtidig mens vi bevæger os.

Bevægelsen vækker følelser, stemninger og tanker, som viser os noget om vores karakter og sindstilstand. Vi kan fx. være i et dybt stræk og opleve vrede, stå på hænder og blive konfronteret med angst, komme ud af en bagoverbøjning og føle en kæmpe forløsning. At praktisere yoga er bla. at konfrontere sig med og undersøge disse og mange andre følelser.

Vi har alle en indre Maude fra Matador

Vi ser på:

Hvordan reagerer jeg, når jeg oplever vrede og angst? Flygter jeg eller presser jeg mig selv for hårdt? Har jeg en indre Maude fra Matador, som går op og lægger sig så snart jeg oplever den mindste modstand? Hopper jeg over hvor gærdet er lavest? Eller kæmper jeg krampagtigt med tilbageholdt åndedræt, når jeg oplever modstand? Og ligner disse mønstre i min yogapraksis i virkeligheden min adfærd ude i dagliglivet? Kan min tilgang til min yogapraksis blive mere balanceret i stedet for disse to yderligheder? Så jeg både er disciplineret og sensitiv, når jeg oplever udfordringer.

Og ved at kode dette nye reaktionsmønster ind i nervesystemet, så det er fysisk integreret, kan vi måske ændre vores adfærd i dagliglivet. På den måde afslører vi med yogaen vores ubevidste følelses – og handlemønstre. yogapraksissen bliver en metafor for vores liv og den måde vi lever det på. Og hvis vi tager den indsigt til os, har vi et fantastisk redskab til hele tiden at lære os selv bedre at kende og skabe en mere balanceret måde at møde livets udfordringer på.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search

Må jeg skrive til dig? Få dyrebar viden om bevægelse og biomekanik, gode tilbud og nyheder fra studiet - direkte i din indbakke. 

Nyhedsbrev